Nieuws

Sportief Harlingen

Elke Harlinger weet dat er op sportief vlak veel te beleven is in Harlingen. Naast de vele watersporten kent Harlingen ook een hoop sportclubs waar iedereen terecht kan voor een teamsport of individuele sport. Als je van voetbal houdt dan kan je terecht bij Zeerobben of fc Harlingen maar er is bijvoorbeeld ook de Harlinger Mixed Hockeyclub. Verder kent Harlingen ook een aantal sportclubs die minder bekend zijn bij het grote publiek maar zeker de moeite waard zijn.

Zeilen

Als echt havenstand mag de zeilsport niet ontbreken in het lijstje. De Harlingen Watersportvereniging organiseert de jaarlijkse HT race waarin zeilers in verschillende categorieën zo snel mogelijk van Harlingen naar Terschelling moeten zeilen. Verder is de vereniging erg actief om de sport in leven te houden voor de mensen in Harlingen en omstreken. Vooral voor de jeugd is het een interessant om in aanraking te komen met de sport, voor een zachte prijs kunnen kinderen zeillessen krijgen. 

Tennis 

Harlingen heeft ook een prachtige tennisvereniging die dit jaar 100 jaar bestaat. Het is een actieve club die niet stil staat en met zijn tijd meegaat. Je kan er naast tennissen ook beginnen met padel wat de laatste jaren enorm aan populariteit aan het winnen is. De vereniging biedt lessen aan voor de beginners maar je kunt ook een baan huren als je met een paar vrienden een uurtje los wilt. Verder kunnen de clubleden meedoen met de competitie en zijn er ook verschillende toernooien voor jong en oud. Het is het hele jaar door te doen en voor de koukleumen is er tijdens de wintermaanden overdekt tennis mogelijk. 

Fitnesscentra

Naast de clubs en verenigingen hierboven kan je terecht bij één van de sportscholen die Harlingen rijk is. Er is voor iedereen sportschool die past bij zijn of haar wensen. Ga je voor sporten onder begeleiding van een professionele instructeur dan kan je terecht bij de Harbour Gym of Anytime Fitness, ben je liever op jezelf bezig dan is Bodysport een betere optie. Wil je van alles wat, zwemmen, kickboksen of pilates dan is sportcentrum Van Hurck het sportcentrum wat het best past bij jouw wensen.

Sporten kan natuurlijk leiden tot blessures, het is dan prettig om een contact te hebben bij fysiotherapie Leeuwarden zuid of fysiotherapie harlingen

Ga aan de slag

Wil je graag sporten maar heb je de eerste stap nog niet gemaakt? Laat je dan niet meer tegenhouden, in Harlingen kan je goed terecht voor een sportieve activiteit. En het leuke is, je komt mede Harlingers tegen om eens gezellig mee bij te kletsen over wat er allemaal speelt in de stad.

|Doorsturen

BuienradarAgenda