Nieuws

Sloop eerste blok appartementen wooncentrum Almenum

De sloop van wooncentrum Almenum is gestart. De sloophamer gaat door het eerste blok van ouderencomplex Almenum. De Bouwvereniging vervangt de appartementen voor nieuwbouw. Friso Bouwgroep uit Sneek verzorgt sloop en nieuwbouw.

(Foto: Joachim de Ruijter)

Het blok dat als eerste wordt gesloopt, staat bijna een jaar leeg. Vanwege een beroep van een omwonende tegen het bestemmingsplan was de Bouwverenging genoodzaakt te wachten. Eind augustus heeft de Raad van State het beroep ongegrond verklaard en dus konden sloop en nieuwbouw beginnen.

“We zijn ontzettend blij voor de huidige bewoners dat we mogen starten. Deze bewoners wachten al een lange tijd en kijken uit naar hun nieuwe appartement”, zegt Petra van der Wier, directeur-bestuurder van de Bouwvereniging. De vertraging hield de Bouwvereniging niet tegen om verder te gaan met de planvoorbereiding. Achter de schermen werd doorgewerkt om bij ‘groen licht’ ook meteen los te gaan.

De appartementen van Almenum zijn op. De afgelopen jaren was de technische dienst regelmatig ter plaatse om storingen te verhelpen. Het oude Almenum, gebouwd in 1974, telt 162 appartementen. Er worden straks 155 appartementen teruggebouwd.

|Doorsturen

BuienradarAgenda