Nieuws

Samen in Beweging blijkt schot in de roos

De kennismakingsmiddag ‘Samen in Beweging’ afgelopen zaterdag in de Waddenhal was een schot in de roos. Ruim zestig mensen zijn op de markt met G-sportaanbieders afgekomen. Daarvan hebben er veertig ook daadwerkelijk deelgenomen aan de diverse sport- en beweegactiviteiten.

De markt was een initiatief van de werkgroep Inclusief Sporten. Dat is een onderdeel van de Stichting Sportakkoord Harlingen die dergelijke initiatieven niet alleen initieert, maar ook financiert. Het doel van de middag was Harlingers met een beperking kennis laten maken met het aanbod van G-sportaanbieders. En die opzet is gezien de opkomst en de positieve reacties zeer goed geslaagd.

De deelnemers konden deelnemen aan diverse sport- en beweegactiviteiten die werden aangeboden door Jiu Jitsu Kenmei, de Harlinger Mixed Hockey Club, fc Harlingen, Stichting Sport en Spel, Anja Pathuis (golf), basketbalvereniging Greenlions en Stal Ludinga. Het paard van Stal Ludinga stond naast de sporthal, maar was bij de deelnemers erg in trek. Niet alleen om op te zitten, maar vooral ook om te aaien. Een andere grote trekker van de middag was muziekkorps Hosanna. Het korps had de deelnemers in een muzikale optocht door Harlingen naar de Waddenhal gebracht en daar ook zelf enkele slagwerkworkshops voor mensen met een beperking opgezet. En ook daar was veel belangstelling voor.

Joël de Jong, de Harlinger para-olympiër en ambassadeur Inclusief Sporten van het Sportakkoord Harlingen, was in de sporthal aanwezig om te laten zien dat een beperking geen beperking hoeft te zijn om toch je dromen na te jagen en die ook te bereiken. Al met al kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde middag die zeker een vervolg zal krijgen met als doel het sport- en beweegaanbod in Harlingen structureel uit te breiden met beweegactiviteiten voor mensen met een beperking. Inmiddels hebben ook twee moeders van kinderen die aan de middag hebben deelgenomen zich aangemeld bij de werkgroep Inclusief Sporten om met hun expertise uit de dagelijkse praktijk een bijdrage te leveren om dat te realiseren.

|Doorsturen

BuienradarAgenda