Nieuws

Rondvaart met Prinses Máxima op Dag van de Binnenvaart

De Maritieme Academie Harlingen houdt tijdens de Dag van de Binnenvaart, aanstaande zaterdag 11 november van 10.00 tot 15.00 uur met opleidingsschip Prinses Máxima open schip.  Dit is tevens een mooie gelegenheid om een kijken te nemen aan boord van de voormalige mijnenveger HR. MS. Sittard. Beide schepen liggen zaterdag in de Nieuwe Willemshaven.

(Foto: Joachim de Ruijter)

Mps Prinses Máxima, 56 meter lang, maakt langere reizen over de Rijn en in het gebied van Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen. Er is aan boord plaats voor 24 leerlingen en 4 bemanningsleden. Het schip is voorzien van alle moderne, nautische apparatuur en wordt ingezet voor de vmbo-leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen en Maritiem College IJmuiden.

Aan boord van het schip wordt u ontvangen door de kapitein en (oud-) leerlingen die graag meer vertellen over de verschillende binnenvaartopleidingen. Ieder heel uur gaan de trossen los en is er een rondvaart in en om de Harlinger haven. Aanmelden is niet nodig.

Ook een bezoek en rondleiding op de HR. MS. Sittard is zeker de moeite waard. De HR. MS. Sittard is een ex-mijnenveger uit 1956 en beroemd van de bioscoopfilm Dunkirk. De oude dame wordt ingezet als opleidingsschip voor het Zeekadetkorps Harlingen. De huid van het schip kan een opknapbeurt gebruiken en er is een crowdfundingactie op GoFundMe gestart om het schip een nieuw jasje te kunnen geven.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda