Nieuws

Rijdend in gesprek met wethouder Erik de Groot

Vrijdag 28 juli 2023 reed wethouder Erik de Groot mee op de Futbringer. De gemeente deelde eerder een berichtje waarin stond dat iedereen de 28e mee kon rijden met de lokale busdienst. 

En afgelopen vrijdag was het zover. Een aantal mensen hadden vragen over de Futbringer of wilden graag meedenken over bijvoorbeeld de route. Andere passagiers vonden het leuk om met de wethouder in gesprek te gaan over andere zaken. Ook hier was ruimte voor. Het leverde een aantal mooie, waardevolle gesprekken op. 

Erik de Groot: “De Futbringer is een fantastisch initiatief. De mensen die ik vanmorgen heb gesproken tijdens de ritten, vinden het hartstikke leuk. Helaas wordt er nog niet heel veel gebruik van gemaakt, dat mag zeker meer! We gaan als gemeente onderzoeken of we de eindtijden van de ritten kunnen oprekken, zodat meer mensen gebruik kunnen maken van de Futbringer.” 

 

Samenwerking met taxibedrijf Van der Pol 

De Futbringer rijdt vanaf maart dit jaar rond door Harlingen. Inwoners kunnen voor een bezoekje of een kleine boodschap in het centrum meerijden met het busje. Gemeente Harlingen startte in samenwerking met taxibedrijf Van der Pol deze proef voor een lokale vervoersvoorziening. De proefperiode duurt een jaar. Met de Futbringer wil de gemeente het makkelijker maken voor inwoners om van en naar het centrum van Harlingen te komen. 

De Futbringer rijdt op woensdag, vrijdag en zaterdag een vaste route tussen 10:00 tot 13:00 uur. 

Kijk voor de route en meer informatie over de Futbringer op www.harlingen.nl/futbringer. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda