Nieuws

Reddingstations brengen in Noordwijk ode aan 12-jarige Tara
200 jaar KNRM - Speciale tulp wordt namens alle reddingstations opgedragen aan zij die niet gered konden worden

NOORDWIJK - In het kader van het jubileumjaar werd er op 29 april namens de KNRM een tulp opgedragen aan alle slachtoffers die niet gered konden worden. Overledenen voor wie KNRM’ers in veel gevallen wel uitvoeren, maar de reddingsactie niet voldoende bleek.

De 12-jarige Tara staat symbool voor deze slachtoffers en daarom wordt een speciale tulp in Keukenhof met haar naam gedoopt. Haar ouders, broertjes, zusjes en klasgenoten waren tijdens de ceremonie aanwezig om mooie herinneringen aan Tara te delen. Na de plechtigheid heeft Jeroen, de moedige KNRM’er die tot de allerlaatste minuut bij Tara is geweest, op de Waddenzee zijn laatste eer aan haar bewezen.

 

Op woensdag 31 augustus 2022, breekt de giek van een historisch zeilschip vlakbij Terschelling. Aan boord de 12-jarige Tara, met een schoolreisje op weg naar Vlieland. De giek valt op haar. Ondanks de inspanningen van KNRM’ers van Vlieland en Terschelling, overlijdt Tara. Haar ouders vinden het belangrijk om over Tara te blijven praten en haar verhaal te delen: “Wij vinden het belangrijk dat Tara levend blijft. Het verhaal Tara in ieder geval. En ook de rol van het KNRM erin, dat mensen zich bewust worden van wat die mensen doen. En dat allemaal op vrijwillige basis.”

De ouders van Tara en een deel van haar klasgenoten waren bij de plechtigheid aanwezig om mooie herinneren aan haar te delen. De doop van de tulp werd verricht door haar broertjes en zusjes. Allemaal in het bijzijn van vele KNRM’ers. Alle reddingstations en redders zijn uitgenodigd om die dag stil te staan bij slachtoffers die niet gered konden worden. Na de plechtigheid gingen de tulpen mee de zee op en werden van Noordwijk naar de Waddenzee gevaren, de plek van het tragische ongeval. Daar werden ze, in aanwezigheid van de redders betrokken bij deze actie, te zee gelaten. Onder hen is Jeroen, de moedige KNRM'er die tot de allerlaatste minuut bij Tara is geweest en dat nu op symbolisch wijze opnieuw heeft gedaan.

 

Podcastserie ‘Redders op Zee’

In de podcastserie ‘Redders op Zee’, presenteert Roelof Hemmen twintig van de meest indrukwekkende reddingverhalen in de 200-jarige historie van de KNRM. Redders, overlevenden én nabestaanden delen hun confronterende verhalen in een reeks van in totaal dertig afleveringen. Voor het eerst komen op deze manier, verschillende perspectieven rond reddingoperaties bij elkaar. De aflevering van 6 mei, staat in het teken van de 12-jarige Tara.

|Doorsturen

BuienradarAgenda