Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Youri

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Youri.

Youri is een kater van bijna zeven jaar oud. Hij is wat verlegen, maar vindt het niet erg om aandacht te krijgen en aangehaald te worden. Behalve op zijn rug en buik, dat zijn de plekken die je beter niet kunt aanraken. Maar Youri is daar heel behendig in, hij laat zelf wel zien waar hij geaaid wil worden door zijn kopje en lijfje langs je handen te strijken. Heel af en toe wil hij ook op schoot, maar dat moet dan wel van zijn kant komen.

Youri gedijt niet heel goed bij te veel drukte. Wanneer er kleine kinderen in huis zijn, gaat hij er bijvoorbeeld vandoor. We weten dat hij gewend is aan grotere honden en dat hij vriendjes is geweest met een kat bij hem in de straat. Een huishouden waar nog een andere rustige kat aanwezig is, zou een goede match voor Youri kunnen zijn. Gezien zijn verleden is het belangrijk dat deze kater naar buiten kan voor nieuwe avonturen en ’s avonds lekker bij kan komen in een warm mandje.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda