Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor twee ratten

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: twee ratten.

Voor deze ratten zijn we op zoek naar een nieuw thuis met ruime kooi. Ze zijn waarschijnlijk niet meer piepjong, maar kunnen nog zeker voor hun nieuwe eigenaar voor lang plezier zorgen! We plaatsen ze per tweetal en de kosten zijn 15 euro.

Een rat als huisdier

Ratten kunnen heel tam worden. Ze vinden het vaak leuk om uit hun kooi gehaald te worden. Sommige klimmen uit zichzelf op je hand. Ratten zijn heel sociale dieren en wonen het liefst in een groep. Een rat die alleen in de kooi zit, wordt eenzaam. Een baasje moet erop letten dat het alleen mannetjes of alleen vrouwtjes zijn, want ratten kunnen zich razendsnel voortplanten. Het hok moet regelmatig verschoond en dat is best een vies klusje. Vooral mannetjesratten kunnen behoorlijk stinken.

Huisvesting

Omdat ratten van klimmen en spelen houden, is het belangrijk dat ze een grote kooi hebben. Voor twee ratten moet de kooi minstens 80 centimeter breed, 40 centimeter diep en 70 centimeter hoog zijn. De kooi moet verschillende verdiepingen en stalen tralies hebben waar ze niet tussendoor kunnen. De bodem kan het beste bedekt met houtsnippers of papier. Zaagsel is niet goed voor de luchtwegen. Ratten vinden het leuk als ze iets hebben om mee te spelen. Er zijn dan ook speciale speeltjes voor ratten te koop, maar lege wc-rollen vinden ze ook leuk. Ratten mogen niet in een looprad, daar kunnen ze zich in bezeren.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda