Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Trix

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Trix.

Trix is van origine een Portugese dame van nu 5 jaar oud. Ze is als jonge hond naar Nederland gekomen en heeft daar jarenlang heel fijn bij haar baasje gewoond. Wegens gezondheidsredenen kan ze daar helaas niet langer blijven. Wij gaan haar daarom nu helpen aan een nieuw plekje.

Trix vindt het hier maar raar! Ze was erg afwachtend naar ons en de gang van zaken hier. Alles was erg spannend en ze liet zichzelf niet zo goed zien. Inmiddels heeft ze een aantal mensen die ze goed vertrouwt. En waarbij haar ware karakter naar buiten komt. Ze blijkt een heel speelse en actieve meid te zijn die ook nog eens superaanhankelijk is! Daarom denken we dat ook voor haar een mooi huisje kunnen vinden. Want ze verdient het echt.

Trix is dus een hond die een hechte band met je opbouwt. Dat heeft ze ook met haar baasje gedaan. Daar was ze ontzettend hecht mee, en heel gek mee. Ze woonde alleen met hem en had daar de beschikking tot een forse tuin waar ze heerlijk in rond kon banjeren. Ze hield ervan om veel buiten te zijn en daarom zouden we heel graag weer een huis met grote tuin voor haar vinden. Mogelijk is ze niet veel aan de riem uitgelaten, want ze trekt nog als een malle. En dan is ze behoorlijk sterk. We weten niet of ze los van de lijn buiten kan lopen, en dan luistert. Bij ons gaat dat nog niet goed genoeg om dat te kunnen garanderen.

Hoe haar leven in Portugal is geweest weten we niet. Wel zien we een hond die moeite heeft met verandering en dan heel afwachtend en wantrouwend is. Als nieuw baasje zal je dus wat tijd en geduld moeten investeren in haar. Liefde op het eerste gezicht hebben we hier nog niet gezien bij haar. Wel liefde die groeit en bloeit als je op haar tempo een band opbouwt. Dat is heel mooi om te zien. Ze geniet dan ook van kroelen en aaien en tegen aan je leunen.

We denken dat Trix het best op haar plek is in een huishouden zonder kinderen. Gezien haar afwachtende gedrag dat ze in eerste instantie laat zien, denken we niet dat de onvoorspelbaarheid en drukte van kinderen haar goed zal doen. Volgens familie van haar eigenaar kan ze prima met honden overweg. Ze was dan rustig en vriendelijk. Zelf hebben we dat niet kunnen testen omdat er geen geschikte honden zijn waarbij we dat kunnen doen. Hoe ze met katten is, weten we niet. Daar heeft ze nooit echt contact mee gehad. Of ze alleen kan zijn thuis weten we ook nog niet. Dat wordt thuis voorzichtig opbouwen en zien hoe ze het doet.

Familie van haar vorige eigenaar heeft gemeld dat de afstandelijkheid van Trix, die ze nu liet zien in de eerste weken van de opvang, niet past bij hoe ze thuis bij haar baasje was. Waarschijnlijk komt dat nu echt door de spanning van het verhuizen en het onverwachtse afscheid van haar baasje. Mogelijk is ze in haar normale doen veel relaxter. Geef haar daarom de tijd om te wennen, en niet twee dagen, maar een paar weken. Dan komt haar speelse en vriendelijke aard echt naar boven.

Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda