Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Speedy

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Speedy, een leuke Jack Russel kruising van bijna 13 jaar.

Speedy is een heel leuke Jack Russel kruising van bijna 13 jaar. Helaas kon zijn baasje niet langer voor hem zorgen en zoekt hij nu verder via de Wissel. 

 

Aan Speedy ligt het verder echt niet, hij is een heerlijk hondje dat waarschijnlijk goed opgevoed is en goed behandeld is! Hij is erg leuk en vriendelijk. En heel energiek nog voor zijn leeftijd! Je zou hem echt geen 13 geven… Hij vindt iedereen leuk en gaat graag mee naar buiten voor een wandeling. Hij is dus nog erg actief en kan prima mee voor een leuk avontuur in de buitenlucht. Hij is echt nog geen slaperige senior. 

 

Deze leuke jongen trekt wel wat aan de lijn, waarschijnlijk heeft hij dat nooit echt geleerd. Naar honden reageert hij keurig (geen geblaf of iets dergelijks). En in katten lijkt hij ook niet echt interesse te hebben. Hoe dat binnenshuis is weten we nog niet.

 

Voor mensen is Speedy heel leuk. Hij is gek op aandacht. Gek op knuffels, en kruipt zo bij je op schoot. Als hij je leuk vindt is hij niet bij je weg te slaan! Echt een gezelschapshondje.

 

Speedy is sociaal en lijkt best een allemansvriend te zijn. Toch raden we hem niet aan in een druk gezin met kleine kinderen. Ten eerste omdat we niet weten of hij kinderen leuk vindt, en ten tweede omdat hij toch een oudere hond is en op momenten wel zijn rust nodig heeft. En dat zal de komende jaren natuurlijk wel meer worden.

 

We vinden het liefst een plek voor hem met volwassenen, of grote kinderen die hem ook rust gunnen. Een huishouden waar er veel tijd voor hem is (we weten bijvoorbeeld niet of hij alleen thuis kan zijn). Buiten vindt hij mooi, dus een tuin zal zeker gewaardeerd worden door hem.

 

Speedy is een aantal dagen geplaatst geweest. Helaas was dat niet de plek waar hij kon blijven. Wat er precies is voorgevallen is nog niet helemaal duidelijk. Maar Speedy heeft een aantal keer geprobeerd te happen. Er zit mogelijk wat meer karakter in dit baasje dan hij in het asiel laat zien. Houd er rekening mee dat hij thuis wat pittiger over kan komen dan hier.

 

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl,

|Doorsturen

BuienradarAgenda