Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Sabrina

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Sabrina. Door het patroon in haar vacht lijkt het net alsof ze altijd lacht!

 

Deze knappe dame heet Sabrina. Een poes met een geschatte leeftijd van ruim een jaar. Sabrina is van de katten momenteel het langstzittende dier. Dat komt doordat Sabrina een beetje een pechvogel is.

Sabrina is op straat gevonden, klem in een hek. Bij de dierenarts bleek dat Sabrina drachtig was, maar helaas hebben Sabrina haar kittens het niet gered. Toen Sabrina was bijgekomen, kreeg zij irritatieplekjes op haar kopje, waar ze aan ging krabben. Hierdoor werden deze plekjes nare wondjes, die moesten herstellen. Sabrina heeft daardoor een tijd met een zogeheten lampenkamp rondgelopen.

Inmiddels is Sabrina gelukkig helemaal hersteld en is het eindelijk tijd voor haar om uit te vliegen naar een nieuw huisje.

Sabrina is een energieke poes, die duidelijk laat merken waar ze wel en geen zin in heeft. Soms kan ze genieten van een aaisessie, soms heeft ze er geen behoefte aan. Wel is Sabrina altijd in voor wat lekkers, dit is dan ook echt de weg naar haar hart.

In de opvang zien we dat Sabrina het liefst buiten zit. Ze zal het fijn vinden als ze op haar nieuwe plek veilig naar buiten kan. Sabrina woont in de opvang samen met andere katten, deze zoekt ze niet op. Ze zal prima samen kunnen wonen met een andere, sociale kat.

Sabrina past niet bij jonge kinderen, omdat zij soms wat fel uit de hoek kan komen. Hoe ze met andere dieren is, weten we niet.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda