Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Romy

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Romy.

Romy is een parmantige dame van 9 jaar en 6 maanden. Romy is bij ons gekomen omdat ze erg kieskeurig is, wie ze leuk vindt. In haar vorige huis vond ze bijvoorbeeld haar eigenaresse heel leuk, maar de man des huizes weer niet. Ze gaf hem soms een flinke knauw zonder een duidelijke aanleiding.

Dit gedrag heeft ze bij ons nog niet laten zien. Ze is soms wat op haarzelf, maar een lieve vriendelijke dame. Een echte knuffelaar die je graag kopjes geeft. Ze kijkt graag als een ware koningin vanuit ‘haar’ mandje mee wat je doet en moedigt je dan graag aan met haar zachte miauwtje of om je te attenderen dat zij er ook nog is.

Romy is gewend om lekker naar buiten te kunnen en zal dit in haar nieuwe huis ook graag willen. In de opvang kan Romy het prima vinden met andere katten, maar in het verleden heeft zij veel stress gehad toen zij samenwoonde met een andere kat. Het hangt er vanaf of de klik er is. Waarschijnlijk is een sociale, rustige kat een prima match. Voor honden is Romy angstig. Hoe zij met andere dieren is, weten we niet.

Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda