Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Rammstein

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Rammstein.

Regelmatig komen er poezen en katers bij ons binnen die niet als huiskat herplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld omdat zij mensenschuw zijn en zichzelf altijd hebben moeten redden, of door een dusdanig sterk en vrijgevochten karakter. Deze dieren gunnen wij graag nog een fijn kattenleven op een plek waar ruimte is en er niet geknuffeld hoeft te worden. Ookvoor Rammstein.

Deze mooie grijs-witte kater met een sterk onafhankelijk karakter. Rammstein kijkt graag vanaf een hoge plek wat er allemaal om hem heen gebeurt. Hij laat iedereen die te dichtbij komt weten dat hij er niet van gediend is om anderen in zijn persoonlijke ruimte te hebben. Enkel wanneer je voer meebrengt, laat hij een wat zachtaardigere kant zijn en tolereert hij heel soms een aaitje.

Katten zoals Rammstein zijn, juist doordat ze zichzelf hebben moeten redden, prima muizenvangers en erg geschikt om een boerderij vrij te houden van ongedierte. Er zijn steeds meer agrariërs en veehouders die kiezen voor deze katten omdat zij gecastreerd of gesteriliseerd zijn en geen ongewenste nestjes meer produceren. Tevens houden de katten de muizen en rattenpopulatie in bedwang, waardoor het gebruik van bestrijdingsmiddelen ook beperkt wordt, of zelfs overbodig wordt.

Voor alle duidelijkheid: Rammstein is geen knuffelpoes, maar wel een ideale werknemer!

Interesse? De ‘kat-zoekt-boer’dieren worden kosteloos door ons herplaatst, mits er de beschikking is over een warme slaapplek en bakjes met water en brokjes. Heeft u ruimte voor Rammstein, of zelfs meerdere katten zoals hij? Dan horen wij het graag! U kunt contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda