Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Rambo

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Rambo.

Rambo is een klein Staffordje met een groot hart! Deze lieve jongen is nu ongeveer 9,5 jaar jong en nog lang niet bejaard. Hij heeft nog genoeg energie voor een paar mooie uitjes op een dag en springt graag bij je op schoot of naast je op de bank!

We kunnen Rambo wel omschrijven als allemansvriend. Hij is gek op mensen en vindt iedereen leuk. Hij heeft geen voorkeur en is makkelijk in de omgang. We denken dat hij zich qua baasjes op elke plek goed zal voelen. Zolang hij maar lekker verwend wordt! Dit vriendje zoekt een gezellig pensioen!

Ondanks zijn grijze koppie is hij echt nog een energiek kereltje! Hij gaat graag mee op stap en kan prima mooie wandelingen aan. Maak deze niet te lang, liever een paar keer per dag een medium wandeling dan één lange wandeling. We weten niet precies of hij samen kan wonen met andere honden, katten of kinderen. Hij heeft altijd als enig huisier in huis geleefd. Oudere kinderen (12 en ouder) zullen waarschijnlijk geen probleem zijn aangezien hij gek is op mensen. Zolang hij ook maar rust krijgt voor zijn tukjes.

We hebben hier gezien dat hij wat last had van een pootje. Daarom hebben we een röntgenfoto laten maken. De diagnose is duidelijk: slijtage bij de rechter elleboog. Pijnstillers/ontstekingsremmers kunnen goed blijven helpen: bijvoorbeeld Carporal of Metacam. Met dit beetje extra zorg kan Rambo nog zeker een aantal jaar mee! We gunnen hem dat enorm. Hij is namelijk echt een schatje en zal een trouw vriendje zijn voor zijn nieuwe baasje. We hopen dat deze lieverd snel een fijn plekje vindt waar hij mag genieten van veel knuffels en aandacht!

Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda