Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor meerdere katten

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: een grote groep katten.

Ze hebben tot nu toe weinig met mensen te maken gehad en vinden ons nu nog maar spannend en eng. Het is afwachten of ze mensen überhaupt enigszins leuk gaan vinden. We willen ze wel een kans geven!

Het zijn katten die geen contact hebben gehad met mensen en het is de vraag of ze bijdraaien. Als ze niet bijdraaien, dan zijn het boerderijkatten en mogen ze op een terrein lopen waar niks van ze wordt gevraagd, behalve muizen vangen, en waar ze beschikking hebben over een schuur of stal waar ze droog kunnen liggen.

Er zijn enkele katten die vrij jong zijn en wie weet hebben zij potentie om  bij te draaien. Voor hen zijn we op zoek naar een rustig huishouden, waar ze zeker tijd en ruimte krijgen. We denken dat een eigen schuilruimte wel erg belangrijk is. Ook zou een andere sociale  kat een positieve invloed kunnen hebben; daar kunnen ze het juiste gedrag sneller van kopiëren.

Heeft u geduld, tijd en ruimte om één of meer van deze groep een plekje te geven? Dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda