Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Kenny

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Kenny.

Kenny is een kleine Keeshond van 10 jaar oud. Voor een hondje als dit nog niet heel oud! Kenny is echt een dwergkeeshond: actief, vrolijk, soms wat afwachtend naar vreemden en een knuffel voor de mensen waar hij gek op is! Hij is heel parmantig en loopt lekker mee aan de lijn. Hij kan prima een stuk lopen, maar is natuurlijk geen hondje voor een forse wandeling van twee uur. Maar elke dag een aantal wandelingetjes vindt hij prachtig.

Kenny kent een aantal basiscommando’s, maar zou waarschijnlijk nog veel meer kunnen leren. Hij is namelijk heel slim, en gek op voertjes. Dus grote kans dat er nog van alles aan te leren is. Kenny is niet de stoerste hond van de wereld, hij kan sommige mensen of situaties dan heel eng vinden.

We plaatsen Kenny niet bij andere honden of katten. Dat hebben we geprobeerd, maar dat is echt geen succes. Hij is erg fel en blaft en jaagt alle dieren weg. We zoeken daarom een huishouden met alleen één of twee volwassenen en geen kinderen of andere dieren. Dan zal Kenny het gelukkigst zijn, en een heel leuk maatje in huis zijn voor zijn baasjes.

Verder is Kenny een fijn hondje in huis. Hij kan prima even twee uurtjes alleen thuis zijn. Hij is rustig in huis en keurig aan de lijn buiten. Hij kan prima mee in de auto en is goed zindelijk.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda