Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Frodo

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Dee week: Frodo.

Frodo is een jonge hond van 9 maanden oud. Hij is een prachtige reu om te zien en uniek qua uitstraling. Dat krijg je ook wanneer je een bijzondere kruising bent! Hij is namelijk half Cane Corso, half Anatolische Herder. Een bijzondere mix, en dus een bijzondere hond. Voor deze knapperd zoeken we een ervaren en begripvol baasje.

Een kruising als deze is niet voor iedereen weggelegd. Toch denken we dat we voor deze jongen echt een goed plekje kunnen vinden. Er zit namelijk een heel leuke trouwe hond verscholen achter deze zwarte vacht. Wel is belangrijk te weten dat Frodo niet vanaf dag 1 bij je op schoot zal zitten. Hij heeft het afwachtende van de zelfstandige erf- en herdershond waarmee hij gekruist is. Het is geen allemansvriend. Met Frodo bouw je langzaam een band op die kan uitgroeien tot een levenslange hechte vriendschap. Hij zal voor je door het vuur gaan. Maar daar moet je wat voor doen. En wat geduld voor hebben.

Dat afwachtende trekt hij door naar bezoek en mensen die hij niet kent. Krijgt u bezoek? Houd daar dan rekening mee. Mogelijk dat wanneer hij wat gewend is in zijn nieuwe huis dat hij bezoek wel oké zal vinden. Het past wel heel erg bij zijn ouders, om bezoek wat afwachtend of waaks te ontvangen.

Frodo is gek op eten, en dat maakt trainen met hem heel leuk! Hij doet graag wat voor iets lekkers en heeft ook al van alles geleerd qua commando’s. Als hij je eenmaal een beetje kent, dan is trainen met hem echt een spelletje. Zoals hoort bij een jonge hond is hij ook nog erg speels, en gooit hij dat lange lijf graag even los! Op de speelweide kan hij even gek doen. Een grote omheinde tuin of afgezet erf zou dan ook heerlijk zijn voor hem. Frodo is geen hond voor op een appartement.

In huis is hij een brave hond geweest bij zijn vorige baasjes. Hij sliep gewoon los in de woonkamer en maakte niks stuk. Een bench heeft hij gekend in zijn puppytijd, dat ging ook prima. Nu is hij eigenlijk te groot voor een bench. En aangezien hij die ’s nachts niet nodig heeft, is de noodzaak er ook niet. Hij is wel wat waaks, maar blijft niet doorblaffen.

Frodo is niet zo gek op honden. Die vindt hij maar moeilijk. Aan de lijn kan hij wel uitvallen. En in huis raden we hem echt niet aan bij andere honden. Het liefst heeft hij zijn huis voor zich alleen. Mogelijk is het uitvallen aan de lijn nog te trainen. Met iets lekkers in de hand kijkt hij niet eens naar de andere hond. Een kwestie van afstand houden van andere honden en oefenen. Frodo is niet een hond voor een losloopgebied of een park vol andere honden. We zoeken een plek voor hem waar hij het rustiger zal hebben qua hondenprikkels. Katten ziet hij ook als achterna-jaag-objecten. Een hond- en katvrij huishouden is een must voor hem.

Frodo ging graag mee op pad, mee in de auto was geen probleem. Dan zat hij lekker achterin. Hij is geen zwemmer, maar wel een wandelaar. Een sterke jongen wel aan de riem, dus iemand die sterk in de schoenen staat heeft de voorkeur! Hij liep ook vaak aan een gentle leader. Ziet hij geen prikkels, dan loopt hij heel braaf aan de riem.

Omdat er 50% Anatolische herder in zit zou een veilige buitenomgeving aan huis voor hem ideaal zijn. Hij is graag buiten en houdt graag het huis in de gaten. Mocht uitlaten te veel gedoe opleveren, dan kan hij ook tevreden zijn met een eigen stuk erf of grote tuin. Houd er rekening mee dat zijn gedrag zich nog ontwikkelt, en de genetische trekjes van beide rassen nog tot uiting kunnen komen, bijvoorbeeld waaksheid, onafhankelijkheid, wantrouwigheid naar vreemden, etc.

Voor nu zien we vooral een jonge hond die steun zoekt bij zijn baasjes en vaak nog gewoon een heel groot watje is. Begeleid hem goed het komende jaar, en zorg voor stabiele basis. Dan kan Frodo een fantastisch maatje worden voor de juiste mensen.

Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda