Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Durk

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Durk!

Dit is Durk! Een knappe Wetterhoun reu van tien jaar oud. Durk heeft een bijzonder leven gehad met veel reuring. Hij heeft in een huis gewoond waar hij lang alleen moest zijn en werd opgesloten in de badkamer of vastgezet aan een lijn.

In de opvang krijgt hij alles wat hij nodig heeft; goed voer, aandacht, mooie wandelingen en heel veel snacks. Toch heeft Durk nog één grote wens en wij gaan hem helpen die in vervulling te brengen… Durks grootste wens is namelijk een eigen huis!

Durk is een heel lieve, vrolijke hond. Hij houdt ervan om bij je in de buurt te zijn en vindt het heerlijk om zijn baasje te ‘helpen’ bij dingen rondom het huis. Door Durk zijn verleden, heeft hij echter wel een paar bijzondere trekjes opgelopen. Hij kan tijdens het slapen bijvoorbeeld ineens opspringen en blaffen, alsof hij iets wil bewaken. Daarna valt hij wel weer lekker in slaap.

Daarnaast kan hij soms even genoeg hebben van mensen die aan hem zitten. Durk geeft zijn grenzen echter duidelijk aan. Durk heeft door stress momenteel niet de mooiste vacht, want hij knaagt aan zichzelf uit spanning.

We zoeken voor Durk een alleenstaande baas of een stel, in een stressarm huisje, die snappen dat Durk een beetje anders is dan ‘normale’ honden. Mensen die Durks grenzen zien en respecteren. Hij is namelijk een heel lieve hond, die nog een paar mooie jaren verdient!

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

Anja Atsma

2024-02-21 02:27:38

Durk is geen Wetterhoun maar op z'n minst een kruising met een Stabij.

BuienradarAgenda