Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Denise

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Denise.

Denise is een heel lieve, zachtaardige poes. Denise heeft echter wat pech gehad de laatste tijd en is daardoor haar vertrouwen in de wereld en de mensen wat kwijt. Denise is op straat bevallen van een nestje kittens en heeft een tijd voor zichzelf en haar kittens moeten zorgen.

De omgeving waar Denise met haar kittens rondliep was echter niet veilig en het was zaak dat Denise en haar kittens veilig werden gesteld. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. De kittens hadden we snel gevangen, maar Denise zelf moest weinig van ons weten. Met veel geduld hebben we Denise ervan kunnen overtuigen dat we het beste met haar voor hebben. Uiteindelijk is het gelukt om ook Denise van straat te halen.

Inmiddels zijn haar kittens al vertrokken en is het ook voor Denise tijd om naar haar eigen huisje te gaan. We zoeken voor Denise een rustig huishouden waar men echt de tijd voor haar neemt. In de opvang vindt ze veel dingen namelijk spannend en is ze snel onder de indruk. Wanneer ze echter met geduld benaderd wordt, kan ze echt genieten van wat aandacht!

Denise heeft behoefte aan een stabiel huishouden, waar ze de kans krijgt weer uit haar schulp te kruipen en waar ze het vertrouwen in de mensen en de wereld terugvindt. Denise zal haar nieuwe huis waarschijnlijk prima kunnen delen met een andere kat, zolang deze rustig en sociaal is. Van drukke katten is ze snel onder de indruk, dan kruipt ze weg.

Omdat Denise op straat heeft geleefd, zal ze het waarschijnlijk fijn vinden om naar buiten te kunnen. Het kan zijn dat ze genoegen neemt met een frisse neus halen op een (afgezet) balkon, al kunnen we niet garanderen dat ze toch meer zal willen wanneer ze zich weer wat stoerder voelt.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda