Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Chemie

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Chewie.

Deze prachtige gecastreerde man heet Chewie. Een rasechte Bengaal met stamboom! Maar... deze man is meer dan een mooi koppie. Hij zoekt namelijk een heel specifiek huisje. Het onderstaande verhaal moet dan ook erg serieus worden genomen.

Chewie is erg lief voor mensen. Voor zijn baasjes, maar ook voor bezoek en kinderen is hij een echte gezelligerd. Hij kan erg genieten van knuffelen en spelen en is graag in de buurt.

Chewie duldt echter absoluut geen andere dieren in zijn territorium. Andere katten worden aangevallen. Chewie jaagt op dieren zoals kippen, eenden, mollen en muizen en die doodt hij ook. Dit gaat niet alleen om dieren in en om het eigen huis, maar ook om dieren in de wijk. Met honden kan hij over het algemeen wel goed overweg.

We zoeken voor Chewie daarom een huis dat echt buitenaf ligt. Waar geen andere dieren wonen, maar waar ook geen buurdieren in de buurt komen. Chewie heeft echt een eigen territorium nodig, maar wanneer hij dit krijgt is hij een heel leuke kat! Wat echter ook een optie is, is dat Chewie een mooie afgezette ren ter beschikking krijgt. Op die manier kan hij zijn energie kwijt, zonder een gevaar te vormen voor andere dieren in de buurt.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda