Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor angstige kittens

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: meerdere angstige kittens

In de opvang zit een aantal heel lieve kittens, die helaas vaak worden overgeslagen. Dit komt doordat deze kittens wat angstig zijn aangelegd en niet meteen komen knuffelen en spelen, zoals veel mensen van kittens gewend zijn. Eén van deze kittens is hierdoor momenteel de langstzittende kat in De Wissel. 

Bij het merendeel van de kittens is deze terughoudendheid ontstaan doordat zij niet in een huis, maar buiten zijn geboren. Hierdoor hebben zij in hun eerste levensfase weinig of geen interactie met mensen gehad. Zij snappen daardoor soms wat minder goed dat mensen goede intenties hebben en bij ze komen om ze wat lekkers of aandacht te geven.

Sommige van deze kittens kunnen zeker nog opbloeien tot knuffelbare huiskatten, maar hebben geduld en begrip nodig. Veel van onze angstige kittens kunnen namelijk erg van een aaitje genieten wanneer zij rustig benaderd worden! De meeste zijn sowieso gek op spelen, bijvoorbeeld met een stokje met een veer eraan. Een aantal van de kittens is echter zo op zichzelf, dat dit waarschijnlijk nooit echte huiskatten zullen worden. Zij komen beter tot hun recht op een erf, waar ze muizen mogen vangen.

De kittens zijn, afhankelijk van hun leeftijd, één of twee keer gevaccineerd. Ze zijn nog niet oud genoeg voor sterilisatie/castratie, maar bij de adoptie krijgt u daarvoor een doorverwijzing van ons mee.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

Nancy

2024-01-02 19:14:10

Hallo!

Ik zou graag een kitten willen adopteren!

Heb hier een hele lieve brits korthaar zitten een dame van 2 gesteriliseerd en gechipt.

En zoek echt een maatje voor haar hoop van jullie te horen!

Mvg

Nancy wiegmans 

0623582212 

BuienradarAgenda