Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor twee Blauwe Voorhoofdamazones

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: twee Blauwe Voorhoofdamazones.

Voor onze twee Blauwe Voorhoofdamazones zoeken we een nieuw thuis. Deze twee knapperds kwamen ziek bij ons binnen, papegaaienziekte. Maar met liefdevolle verzorging, en uiteraard de benodigde medicatie, zijn ze er beide weer bovenop gekomen!

Eén heeft nog een kleine nasleep, maar daarvan verwachten we dat dat binnenkort ook over zal zijn. Bij onverwachte acties van buitenaf kan er geschrokken worden en wordt het evenwicht even verloren. Buiten dat zijn ze beide inmiddels heel mooi opgeknapt en helemaal gezond verklaard.

Doordat ze ziek bij ons binnenkwamen, en daardoor al een tijd in afzondering wonen, is het moeilijk te zeggen wat hun karakter is, maar over het algemeen zijn amazones extraverte vogels, en zullen ze als ze zich thuisvoelen, gauw hun gezellige aard laten zien. Ze zijn inmiddels aan hun vaste verzorger(s) goed gewend, en fluiten en kwetteren al vrolijk naar hen. Eten nemen ze uit de hand aan, maar opstappen, aanraken en verder contact is nog wel heel spannend! Dit zal echt verder opgebouwd moeten worden.

We wensen deze twee een thuis bij iemand die weet wat het is om papegaaien te houden. Iemand die ze de ruimte kan geven, en de aandacht, en die zich er van bewust is dat deze twee nog jong zijn, waarschijnlijk een jaar of 3 of 4 en ze hebben dus nog heel wat jaren in het verschiet om mooie avonturen te beleven.

Wij gunnen onze twee papegaaien een ruim verblijf met voldoende afleiding, voldoende zitstokken, speeltjes en eet- en drinkbakjes. Ook vinden wij het belangrijk dat de vogels in hun nieuwe thuis de mogelijkheid hebben om ook uit de kooi te kunnen, een klimboom in de woonkamer zou dan ideaal zijn. Hierin kunnen ze lekker vrij zitten en spelen. Wij zijn van mening dat een gelukkige papegaai de ruimte krijgt om papegaai te zijn, en hierbij ook echt onderdeel mag zijn van het gezin, en dat zijn lichaamstaal en behoeften goed worden begrepen.
Bent u de ervaren papegaaienkenner waar onze amazones naar op zoek zijn en vindt u het leuk om de rest van hun leven van deze twee te genieten?

Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda