Nieuws

Noorderbreedte zoekt groot aantal woonzorgondersteuners

Ouderenzorgorganisatie Noorderbreedte (in Harlingen met De Batting en De Spiker) is begonnen met een grootscheepse werving voor de functie van woonzorgondersteuner. Het streven is dat er op 1 januari ruim 150 extra medewerkers zijn gevonden. Zij gaan bijdragen aan het zorgen voor een waardevolle dag voor de bewoners en cliënten van de locaties van Noorderbreedte.

 

Het aannemen van het groot aantal nieuwe medewerkers is mogelijk dankzij de extra gelden die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) beschikbaar heeft gesteld om de kwaliteit van de verpleeghuiszorg en het welzijn van ouderen in verpleeghuizen in Nederland verder te verbeteren. Noorderbreedte kan hierdoor extra personeel inzetten. “Wij hebben als organisatie er bewust voor gekozen woonzorgondersteuners te werven”, vertelt Saskia van Opijnen, directeur-bestuurder van Noorderbreedte. “We richten ons op kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven. Het welzijn van onze bewoners staat voorop; daarom kijken we naar de hartenwensen die zij hebben.”

 

Dagelijkse activiteiten

Om nog meer in te kunnen zetten op het stuk welbevinden en welzijn heeft Noorderbreedte meer mensen nodig. De woonzorgondersteuners werken nauw samen met de verpleegkundigen, verzorgenden IG en helpenden in een integraal zorgteam, waarbij iedereen eigen kennis en kunde inbrengt. “De woonzorgondersteuner gaat zich niet bezighouden met zorgtaken”, legt Saskia uit. “Ze gaan onze bewoners en cliënten specifiek in hun woon- en zorgomgeving ondersteunen bij de dagelijkse bezigheden. Denk aan het helpen bij huishoudelijke werkzaamheden, bij de maaltijden en aan het begeleiden bij de dagelijkse activiteiten als het lezen van een krantje of het doen van een spelletje. De woonzorgondersteuner is actief in de buurtkamer, de huiskamer en/of binnen de kamers. Ze zijn gedurende de dag altijd aanspreekbaar voor onze bewoners en hun naasten en houden in de gaten wat er nodig is.”


Verlaging werkdruk 

De bedoeling is dat de komst van de woonzorgondersteuners ook de werkdruk bij collega’s verlaagt. “Doordat er meer medewerkers komen, krijgen de andere teamleden meer tijd om mét persoonlijke aandacht hun eigen werkzaamheden te doen. Op die manier dragen ze eveneens bij aan het welzijn van de bewoners en dat bevordert natuurlijk ook hun eigen werkplezier.”

 

Aanmelden

Mensen die interesse hebben in de veelzijdige baan van woonzorgondersteuner bij Noorderbreedte, kunnen zich aanmelden voor een speeddate in november. Dit kan op www.werkenbijnoorderbreedte.nl/woonzorgondersteuner. “De mensen die wij zoeken hebben een warm hart, zijn geduldig en vriendelijk”, vertelt Saskia. “En, simpel gezegd, ze moeten het leuk vinden om sámen met de bewoners, cliënten en collega’s een huishouden te runnen. Daar horen dus allerlei verschillende taken bij, als schoonmaken, stofzuigen, een praatje maken, samen lunchen, muziek luisteren en ga zo maar door.”

 

Noorderbreedte

Noorderbreedte biedt voornamelijk zorg aan ouderen in Friesland. Soms voor even, soms langer, soms voor altijd. Mensen kunnen terecht in een van de woonzorgcentra of bij Noorderbreedte Revalidatie. Ook biedt Noorderbreedte dagbesteding en dagbehandeling. De ouderenorganisatie wil naast het bieden van de juiste zorg ook volop aandacht voor een waardevolle dag. “De kleine, dagelijkse dingen maken een groot verschil in de complexe ouderenzorg. Daarom luisteren we naar onze bewoners en hun hartenwensen en proberen we van elke dag een waardevolle dag te maken.”

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda