Nieuws

Mantelzorgweekend voor (overbelaste) mantelzorgers

Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de waardering en ondersteuning van mantelzorgers. Dit heeft geresulteerd in een algemene ondersteuning mantelzorg welke regionaal door Steunpunt Mantelzorg Waadhoeke en Harlingen wordt uitgevoerd. Een van de ondersteuningsmogelijkheden is het regionale mantelzorgweekend. Dit weekend ‘vrij van zorgen’ wordt dit jaar voor de 8e keer georganiseerd.

Het doel van dit mantelzorgweekend is om de (overbelaste) mantelzorger even uit de zorgsituatie te halen en de mogelijkheid te bieden nieuwe energie op te doen. Dit mantelzorgweekend is gericht op de mantelzorger zelf in plaats van de hulpvrager.

In het weekend van 8 tot 10 september 2023 vindt het regionale mantelzorgweekend plaats op Buitengoed Fredeshiem in De Bult (nabij Steenwijk) in Overijssel. De mantelzorger krijgt een volledig verzorgd weekend aangeboden en betaalt een kleine eigen bijdrage van € 50.

Het programma is afgestemd op de doelgroep en biedt naast gezamenlijke activiteiten voldoende tijd en ruimte voor de mantelzorger zelf. Uitgangspunt hierbij is dat de mantelzorger tijd voor zichzelf heeft en even niets ‘moet’. De begeleiding bestaat uit medewerkers van het Steunpunt Mantelzorg Harlingen en Waadhoeke.

Bent of kent u een (overbelaste) mantelzorger die toe is aan een mantelzorgweekend of heeft u vragen over het mantelzorgweekend, neem dan contact op met Petra van der Zee, Steunpunt mantelzorg Harlingen en Waadhoeke via steunpuntmantelzorgharlingen@connexa.nl of 06-38180814.

|Doorsturen

BuienradarAgenda