Nieuws

Overlast in de wijk: extra toezicht op leerlingen rsg Simon Vestdijk

Leerlingen van rsg Simon Vestdijk roken achter woningen in de wijk en laten rommel achter. Om overlast te voorkomen, wordt er de komende periode extra toezicht gehouden op de pleinen en rondom de school, door conciërges en boa’s van gemeente Harlingen. Leerlingen die zich niet aan het rookverbod houden, krijgen corveediensten als gevolg van hun gedrag. Dat melden gemeente Harlingen, Nieuw Zuid en rsg Simon Vestdijk in een gezamenlijke brief aan ouders/verzorgers.

Enige tijd geleden is er een rookverbod ingesteld op en rondom het schoolgebouw en het plein en de overkapping van Nieuw Zuid. De school, de gemeente en Connexa (Nieuw Zuid) vinden het belangrijk dat jongeren zo gezond mogelijk opgroeien en ze werken aan een rookvrije generatie en ze ontmoedigen jongeren om te gaan roken.

“Het is niet de bedoeling dat leerlingen dit in de omliggende straten gaan doen”, schrijven wethouder Hendrik Sijtsma, Gerrie Hoeksma (facilitair coördinator Nieuw Zuid) en interim-directeur rsg Simon Vestdijk Els de Boer in hun brief. “En het klinkt natuurlijk erg simpel, maar het helpt als je als leerling je afval in de afvalbakken in de wijk gooit en niet op straat achterlaat. Dit zorgt voor een gezondere en prettigere leefomgeving.”

De overlast heeft niet alleen gevolgen voor de leefbaarheid van bewoners in de wijk, melden de schrijvers van de brief, maar heeft ook invloed op medeleerlingen en medewerkers van de school die met de overlast geconfronteerd of in verband gebracht worden. Tot slot verwijst de brief naar tips op www.ikstopnu.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda