Nieuws

Krijgt Harlingen een Knarrenhof?

Een Knarrenhof is een hof omringd met levensloopbestendige woningen. Niet alleen voor ‘oude knarren’, maar het is een hof vol met sociaal actieve mensen, jong en oud. Romke Keur wil samen met gemeente Harlingen en Stichting Knarrenhof zo’n hof realiseren in Harlingen, op een deel van het Spaansenterrein aan de Kanaalweg.

Knarrenhof in Zwolle. (Foto: Stichting Knarrenhof Nederland)

In Zwolle is in 2018 ons een Knarrenhof gerealiseerd en daarna volgden tientallen initiatieven door heel Nederland. Het heet ‘Knarrenhof’, maar jongeren zijn welkom, als de ouderen het willen en het financieel haalbare kaart is. Het wordt dan een ‘Meergeneratiehof’ met mensen van verschillende leeftijden, die elkaar aanvullen. Je kent de andere bewoners, je bent niet alleen en een helpende hand is in de buurt.

Elk Knarrenhof beschikt over een gemeenschappelijke ruimte en tuin. Een Knarrenhof wordt samen met de Stichting Knarrenhof en de belangstellenden tot in detail ontworpen. Er bestaat een mogelijkheid dat er naast koopwoningen, ook huurwoningen worden gebouwd. Voor deze woningen wordt samenwerking gezocht met een woningbouwvereniging die de verhuur gaat verzorgen. De koopwoningen zijn in verschillende prijsklassen, ook voor mensen met een minder gevulde beurs.

“Dit is geen vorm van commune of een verzorgingsplek met perken vol geraniums”, meldt Romke Keur. Keur komt uit Bolsward, maar is een bekende in Harlingen. Sportminnend Harlingen kent hem goed, aangezien hij bij vv Harlingen speelde en hij zit op Walking Football. Hi wil te zijner tijd in Harlingen gaan wonen, en hij wil peilen of er belangstellign is voor een Harlinger Knarrenhof.

Meer informatie en inschrijven op www.knarrenhof.nl.

|Doorsturen

W de klerk

2023-07-22 18:43:14

Goed plan wij wonen in harlingen  2 onder een kap maar leefensloop huis staan wij voor open

Klaas Zeilmaker

2023-07-23 07:52:51

Wat een mooi plan.

Zal graag op de hoogte willen blijven.

Top.

M.vr.gr.

Klaas. Zeilmaker 

Jemke Visser

2023-07-28 17:53:01

Wil er graag aan meewerken

T. Outhuijse

2023-07-29 12:12:09

Mooi plan. Wil graag op de hoogte gehouden worden. Neem aan dat ik bij een vervolg hier bericht van ontvang.

Corry Adema Hoekstra

2023-08-01 18:52:35

zou u mij op de hoogte willen houden. 

mvg

Corry Adema 

BuienradarAgenda