Nieuws

Ivgi&Greben danst over de drempel

Vanaf dinsdag 7 mei start Ivgi&Greben met bewegingslessen voor iedereen van 65 jaar en ouder in de gemeente Harlingen. Het programma ‘Over de Drempel’ is een initiatief dat mensen wil verbinden door de inzet van cultuur. ‘Over de Drempel’ is onderdeel van de nationale aanpak ‘Eén tegen eenzaamheid’ van het ministerie van VWS. 

Door mensen samen te brengen en positieve ervaringen te delen, wil het programma eenzaamheid onder de aandacht brengen en het taboe eromheen doorbreken. Het dansgezelschap nodigt de inwoners van de Oosterparkwijk uit om samen met hen de kracht van dans te ontdekken. Op dinsdag 30 april heeft wethouder Paul Schoute met de organisatie in de Oosterparkwijk flyers uitgedeeld om dit initiatief breder bekend te maken. 

 

Bewegingslessen 

Ashley Affolter, een ervaren dansdocent, zal de workshops leiden. De bijeenkomsten draaien om eenvoudige bewegingen en expressieve gebaren, ontworpen om een collectieve ervaring van dans te creëren en de schoonheid van bewegingstaal te verkennen. Ook senioren zonder danservaring kunnen meedoen. De lessen vinden iedere dinsdagochtend in de maand mei plaats, op 7, 14, 21 en 28 mei. De lessen zijn gratis te volgen en worden aangeboden bij Beweegteam Harlingen, Grettingalaan 8 te Harlingen. 

“Met dit project willen we niet alleen dansen, maar vooral ook verbinding stimuleren,” zegt Johan Greben, choreograaf bij Ivgi&Greben. “Dansen is een krachtige vorm van expressie die mensen van alle leeftijden kan verenigen.”

 

Ambitie Harlingen eenzaamheid

Gemeente Harlingen doet mee aan ‘Over de Drempel’ om inwoners bewust te maken van eenzaamheid onder ouderen. Wethouder Paul Schoute: “Kunst en cultuur zijn krachtige middelen tegen eenzaamheid. Ze dragen bij aan een zinvol en sociaal leven. Beweging zorgt voor voldoening en mobiliteit. Dans over de Drempel brengt mensen in contact met anderen.”

 

Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Het risico op eenzaamheid is groter bij ouderen, doordat het leven veel verlies kent als je ouder wordt. Het kunst- en cultuurproject zal plaatsvinden in het Oosterpark omdat in deze buurt de meeste ouderen wonen.

Voor meer informatie over de workshops en hoe u kunt deelnemen, kunt u contact opnemen met Tim Meindertsma via tim@connexa.nl (ouderenwerk Harlingen).

|Doorsturen

BuienradarAgenda