Nieuws

Inschrijving Spijkerstad vandaag van start

Spijkerstad 2024 wordt gehouden in de eerste week van de zomervakantie; van maandag 22 tot en met donderdag 25 juli. Het thema dit jaar is ‘Spijkerstad en Oz’ en de plaats van handeling is wederom de ijsbaan/skeelerbaan. Spijkerstad is voor jongens en meiden uit Gemeente Harlingen die in groep 3 tot en met groep 8 zitten. De organisatie is weer in handen van Jongerenwerk Harlingen en de inschrijving gaat aanstaande maandag van start.

Net als de voorgaande jaren is het hoofddoel van Spijkerstad het bouwen van hutten. Met behulp en onder begeleiding van heel veel vrijwilligers gaan de kinderen aan de slag met hout, spijkers en allerlei andere materialen om de mooiste hutten te bouwen. Het bouwen wordt afgewisseld met allerlei workshops en activiteiten. De crea-, sieraden- en schmincktenten zijn altijd open. En aan het eind van Spijkerstad is er weer een daverende afsluiting, op donderdag 25 juli van 13.30 tot 15.00 uur.

De opbouwdag is zaterdag 20 juli en de opruimdag vrijdag 26 juli. Spijkerstad begint ’s ochtends om 9.00 uur en stopt ’s middags om 15.00 uur. Voor de oudste kinderen is er ook een avondactiviteit. Deelname kost € 25 euro (vier dag inclusief eten en drinken). Als uw inkomen rond bijstandsniveau is, is het mogelijk om kosten voor deelname terug te krijgen.

Er kunnen helaas geen kinderen uit groep 1 of 2 meedoen, want het terrein laat een beperkt aantal kinderen toe. Heeft u een kind die graag mee wil doen, maar niet zo goed in grote groepen kan meedraaien? Neem dan contact op met de organisatie. Er is een PASHut (Passend Aanbod Spijkerstad), waarin minder kinderen zitten en meer ervaren begeleiding.

Ook dit jaar wil Jongerenwerk Harlingen graag iedereen een kans geven om mee te doen. “We laten alle kinderen toe, mits we voldoende vrijwilligers hebben die kunnen helpen. Na de inschrijvingsperiode bekijken we hoeveel vrijwilligers we hebben en of we een sluitend rooster kunnen maken. Veiligheid staat bij deze keuze voorop. Als er niet voldoende hulp is, laten we minder kinderen toe. Dan wordt er geloot wie er mee mag doen. We geven voorrang aan kinderen die niet op vakantie gaan en kinderen van ouders die actief meedoen als vrijwilliger.”

Om Spijkerstad 2024 mogelijk te maken, zijn er heel veel vrijwilligers nodig. Om groepen te begeleiden, te helpen bij het op- en afbouwen, voor de catering, toiletten schoonmaken en voor allerlei hand- en spandiensten. Wanneer u zich als ouder/verzorger voor een hele week aanmeldt (inclusief het op- en afbouwen), is uw kind verzekerd van een plek bij Spijkerstad.

Als u zich voor minimaal twee dagen aanmeldt als vrijwilliger, maakt uw kind meer kans (geen garantie). Het is de bedoeling dat u zich minstens één dag beschikbaar stelt voor het op- of afbouwen en één dag tijdens de week zelf. Maar meer dagen mag natuurlijk ook! Het is een feestje, ook voor vrijwilligers. En hoe meer vrijwilligers, hoe meer kinderen mee kunnen doen.

Woensdag 15 mei is de betalingsdag van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.30 tot 21.00 uur in mfc Het Vierkant op Johan van Oldebarneveltstraat 2 te Harlingen. U wordt verzocht met pin te betalen. Na de betaling is de inschrijving definitief. Wanneer u niet kunt komen op de betalingsdag, is het belangrijk dat u dat meldt. Doet u dat niet, dan gaat de plek naar een ander. 

Inschrijven kan tot en met zondag 31 maart, op www.jongerenwerkharlingen.nl. Voor meer informatie kunt u bellen met Ellen van Jongerenwerk Harlingen via 06-12743822 of mail ellen@connexa.nl. De uitslag van de loting is woensdag 24 april; u wordt gebeld of gemaild.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda