Nieuws

Inbraken in meerdere BMW’s – politie zoekt videobeelden

HARLINGEN – Afgelopen nacht is er in het Oosterpark ingebroken in meerdere voertuigen van het merk BMW. De inbraken vonden plaats op de Galjoenweg, Botterweg en P.J. Troelstrastraat. Heeft u iets verdachts gezien of camerabeelden met een verdachte situatie? Laat het de politie weten: 0900-8844.

De politie in Noord-Nederland waarschuwt voor een inbrakenreeks, waarbij vooral auto’s van het merk BMW het doelwit zijn.

De inbrekers gaan gericht te werk. Bij een aantal inbraken is een gat in de portierdeur aangetroffen.

Om in de BMW te komen wordt een gat gemaakt in het portier ter hoogte van de elektrische ruit. Op die manier kunnen ze gemakkelijk de ruit van het portier laten zakken. De inbrekers maken gebruik van specialistisch gereedschap. Op het eerste oog is er weinig braakschade zichtbaar.

Schade meer dan 10.000 euro

Bij de auto’s worden onder meer het stuur met de airbag, het dashboard, de multimedia- en navigatie-apparatuur en airbag aan de passagierskant weggenomen. Het schadebedrag loopt vaak op tot boven de 10.000 euro. De auto-inbraken vinden vooral in de late avond en ’s nachts plaats.

De politie houdt er rekening mee dat het gaat om ‘mobiel banditisme’: internationaal rondtrekkende criminele bendes, die hun geld verdienen met het plegen van misdrijven.

Iets gezien?

In het onderzoek naar de auto-inbraken is de politie op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heeft u iets gezien of heeft u tips? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000. 

Voorkom inbraak

Om auto-inbraak te voorkomen, adviseert de politie om auto’s op een goed verplichte plek neer te zetten met camerabewaking of binnen als het kan. Op goed verlichte plekken lopen ’s avonds vaker mensen rond en worden eventuele verdachte situaties eerder opgemerkt. Haal ook altijd uw waardevolle bezittingen uit de auto en sluit uw auto altijd af. Ziet u iets verdachts, meldt dit dan altijd bij de politie. Dat kan via het algemeen telefoonnummer 0900-8844. Bel bij spoed of heterdaad altijd 112.

|Doorsturen

BuienradarAgenda