Nieuws

Inbreker dringt bij Lidl naar binnen en bezat zich in gangpad

LEEUWARDEN/HARLINGEN – Een 28-jarige Harlinger verschafte zichzelf in de nacht van 12 op 13 mei via de voordeur toegang tot de Lidl, om zich vervolgens in het gangpad te bezatten. De man moest vandaag voor de rechter verschijnen.

Het was allesbehalve een fraai tafereel wat de politie ’s nachts aantrof in de supermarkt aan de Kimswerderweg in Harlingen. De verdachte zat in het gangpad aan het bier, hij was nat en op blote voeten. Vlak bij hem stonden drie halve literblikken die hij al had leeggedronken. “Het was een triest beeld”, merkte de politierechter op.

De man was de winkel binnengedrongen door een stuk hout te verwijderen dat in de voordeur was geplaatst na een eerdere inbraak. Van de eerdere inbraak werd hij overigens ook verdacht. In die zaak moet hij nog voor de rechter verschijnen. De Harlinger kwam maandag niet naar de zitting.

Een begeleider had contact opgenomen met de rechtbank: dat de verdachte er niet was had alles te maken met zijn verslavingsproblemen. De man is verslaafd aan bier. Behalve de aangifte van de Lidl waren er ook nog twee aangiftes van de Jumbo aan de Spoorstraat. Begin mei had de Harlinger op twee achtereenvolgende dagen een 8-pack Hertog Jan bier gestolen bij de Jumbo.

Het personeel kende hem en hield hem al in de gaten. Hij stopte de Hertog Jan blikjes in zijn rugzak en rekende een paar blikjes bier van een ander merk wel af. De reclassering heeft pogingen gedaan om met de man in contact, maar dat slaagde niet. Om de man toch een beetje een duw in de richting van de hulpverlening te geven, volgde de rechter het voorstel van de officier van justitie om hem toch maar onder toezicht van de reclassering te plaatsen. “Ik heb het idee dat hij het totaal niet alleen redt”, had de officier opgemerkt. Verder kreeg de Harlinger een werkstraf van 60 uur waarvan de helft voorwaardelijk, proeftijd twee jaar.

|Doorsturen

BuienradarAgenda