Nieuws

Herman Wink en Marietje Wink-Krol vieren 70-jarig huwelijk

Herman en Marietje Wink-Krol vierden gisteren hun 70-jarig huwelijk. Ze wonen in wooncentrum De Spiker waar ze liefdevol worden verzorgd. Burgemeester Ina Sjerps bracht het echtpaar een bezoekje, om ze namens de gemeente Harlingen te feliciteren.

(Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Tijdens het bezoek werden er wat verhalen van vroeger uit de kast gehaald. Herman weet zich nog heel veel te herinneren. Als eigenaar van kapsalon Wink aan de Brouwerstraat, vierde de humor bij tijd en wijle hoogtij. Neem het voorval met een blinde vrouw. Zij had het over iemand die naast haar in de stoel zat. “Dat is sun vervelend mees”, liet zij tot schrik van de kapper weten. Een dementerende vrouw zag zichzelf in de spiegel. “Verrek”, zei ze. “Daar hest mien zuster ook nog en met dezelfde jurk an. Bist niet klaar je.”

Ze trouwden op 8 juni 1953. Marietje Krol werkte als apothekersassistent in Harlingen. Ze kregen vier zonen, waarbij je zou verwachten dat hier wel een opvolger bij zou zitten. Maar daar leek het in het begin helemaal niet op. Jongste telg uit het gezin was Tonnie, hij was bijzonder creatief aangelegd, maar wist nog niet goed wat hij wilde worden. Hij vertrok zelfs een tijdje naar Australië. Moeder Marietje was maar al te blij dat zoonlief naar Harlingen terugkwam. En Tonnie toonde aspiraties om zijn vader op te gaan volgen. Hij volgde in Rotterdam een kappersopleiding. Na anderhalf jaar had hij zijn diploma op zak. Hij werkte acht jaar met zijn vader samen. Die stopte in 1992 toen hij de respectabele leeftijd van 65 jaar bereikte. Het waren mooie tijden waar ze met plezier op terugkijken. Eigenlijk komen ze niet zo vaak meer de deur uit. Bij mooi weer zitten ze buiten op het terras. Onlangs hebben beiden nog longontsteking gehad waarbij Marietje erg ziek was en voor haar leven werd gevreesd. Gelukkig kwamen beiden er weer bovenop. Aan het eind van het bezoek werd afgesproken over vier jaar teug te komen, om Hermans honderdste verjaardag te vieren.

|Doorsturen

BuienradarAgenda