Nieuws

Gamen in het Entrepotgebouw

Wie is de beste Mario Karter van Harlingen? Op 18 mei organiseert Stichting Maatschappelijk Gamen het gametoernooi Koning Van Harlingen. 64 jongeren van 7 t/m 18 jaar oud nemen het tegen elkaar op in het Entrepotgebouw. De winnaar krijgt een leuk prijsje en kwalificeert zich voor de grote finale en de kans om Koning Van Fryslân te worden.

Gamers in de Mienskip

Het beeld van gamers als ‘loners’ op een zolderkamer, is inmiddels flink achterhaald. De meeste gamers spelen online en communiceren volop met vrienden. Toch is gamen iets wat vooral thuis gedaan wordt. Met Koning Van Friesland worden gamers in contact gebracht met de lokale gemeenschap. De gamers komen fysiek samen in een bijzondere locatie zoals het Entrepotgebouw en kunnen daar vrienden maken die uit de buurt komen.

 

Ouders en gamen

Voor ouders is gamen vaak een moeilijk onderwerp. Gamen kan spanning in het gezin veroorzaken en het is moeilijk om regels te bedenken waar zowel de gamer als de ouder het mee eens is. Een van de oorzaken van dit probleem is dat ouders vaak weinig tot niets weten van gaming. Daarom wordt bij Koning Van Harlingen voorlichting en informatie gegeven aan ouders over hoe je kan praten over gamen en wat effectieve afspraken zijn.

 

Samenwerking met lokale organisaties

Veel jongeren vertrekken uit Friesland zonder te zien wat de provincie hen te bieden heeft. Koning Van Harlingen is een kans voor lokale organisaties om zichtbaar te worden bij jongeren en de gamers te betrekken bij lokale activiteiten en initiatieven. Want een gezonde regio kan alleen bestaan als jongeren een actieve rol vervullen. Stichting Maatschappelijk Gamen werkt al samen met de jongerenwerkers van Connexa, de gemeente Harlingen en de provincie Fryslân.

 

Meedoen aan het toernooi of contact opnemen om op een andere manier bij te dragen aan het evenement kan via de website dekoningvan.nl/kvharlingen2024.

|Doorsturen

BuienradarAgenda