Nieuws

Friese Milieufederatie op zoek naar meest duurzame burgerinitiatief van Friesland

Voor de Kringlogo-prijs 2024 zoekt de Friese Milieufederatie (FMF) naar het meest duurzame burgerinitiatief in de provincie Friesland. De winnaar ontvangt deze prijs tijdens de Week van de Circulaire Economie. Hiermee komt het initiatief, net als de winnaar van vorig jaar, volop in de spotlights te staan. Initiatieven kunnen zich nu aanmelden om kans te maken op deze circulaire prijs.

De FMF ondersteunt Friezen die zich inzetten voor een circulaire samenleving. Dit gaat om initiatieven die vermindering, hergebruik en recycling van spullen stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan of campagnes om afval te voorkomen en recyclen. Ook gaat het over projecten die bepaalde producten of diensten met elkaar delen, zoals een deelauto en deelgereedschap. 

Een mooi voorbeeld is Better Foar Letter. Dit is de winnaar van de Kringlogo-prijs 2023. De buurtmarkt-voedselcoöperatie ‘Better foar Letter’, opgezet door gepassioneerde vrijwilligers, zorgt voor een kortere voedselketen, minder voedselverspilling, voedsel zonder verpakking, minder CO2-uitstoot en heel veel gelukkige leden.

Ook dit jaar zal een circulair initiatief in het zonnetje worden gezet. In de Week van de Circulaire Economie (van 11 tot en met 16 maart 2024), zal bekendgemaakt worden aan wie Better foar Letter de Kringlogo-prijs mag doorgeven. De winnaar van de Kringlogo-prijs 2024 ontvangt een geldbedrag van 100 euro als symbool van steun en mag een jaar lang het Kringlogo gebruiken. Bovendien krijgt het meest duurzame initiatief veel landelijke en provinciale publiciteit. Deelnemen aan de Kringlogo-wedstrijd kan met een eigen initiatief of door een initiatief uit de buurt te nomineren. Aanmelden kan tot en met 9 februari 2024: stuur een mail naar Tess Schram via t.schram@fmf.frl en beantwoord de volgende vragen:

  • Naam van het initiatief.
  • Naam van de contactpersoon.
  • Kun je één of twee voorbeelden noemen van circulaire activiteiten van het initiatief?
  • Wat maakt deze activiteit(en) zo succesvol?
  • Wanneer is het initiatief gestart?
  • Met wie of welke partijen wordt het initiatief uitgevoerd?
  • Wordt het initiatief geheel door vrijwilligers uitgevoerd?
  • Waarom kan het initiatief dit steuntje in de rug goed gebruiken?
|Doorsturen

Buienradar



Agenda