Nieuws

Expositie kunstwerken Match in Harlinger bieb

Kunstwerken geïnspireerd op het schilderij van Frans Hals in het Hannemahuis, zijn momenteel te zien in de Harlinger bibliotheek.

In aansluiting op de expositie Match in het Hannemahuis nodigde Kunstcollectief Harlingen bezoekers van de expositie en inwoners van Harlingen uit om zelf een huwelijksportret te maken, geïnspireerd op het beroemde schilderij van Frans Hals.

Dat leverde dertien werken op; tien individuele werken en drie groepswerken. Een jury met Ellen van Putten van Werkplaats 12, oud-burgemeester Roel Sluiter en Hugo ter Avest, directeur van het Hannemahuis heeft de werken beoordeeld. Ze deden dat aan de hand van drie criteria: de kwaliteit van het gemaakte werk, de originaliteit en de relatie met het thema (intimiteit).

Voor elk kunstwerk is een korte recensie opgesteld. In de beoordeling door de jury ging de hoogste waardering naar het werk van Erik Sok. Eervolle vermeldingen waren er voor Liesbeth Meerding, Ingrid Massing en C. Borst Ladiges. De expositie van de werken is in de bibliotheek van Harlingen, tot 3 september, gratis toegankelijk.

|Doorsturen

BuienradarAgenda