Nieuws

'Erdoorheen kijken'? Zo knap je een woning betaalbaar op

"Je moet er een beetje doorheen kijken", zegt elke makelaar die potentiële kopers over de streep probeert te trekken. "Denken in mogelijkheden", ook zo'n bekende stoplap. Maar ergens heeft hij wel gelijk, ook als het om het bouwdepot van je hypotheek gaat. Het opknappen van een oude woning die bouwtechnisch verder in orde is, hoeft niet veel te kosten. En verbouwen kan altijd nog.

In veel vertrekken is een lik verf al voldoende

Veel huizenkopers zijn geneigd om - voor dat frisse, nieuwe gevoel - complete functionele badkamers en keukens eruit te slopen en te vervangen door nieuwe. Terwijl het strippen van deze ruimtes al voldoende is om vanuit de overgebleven basis een geheel nieuwe ruimte te creëren. Dat is het ultieme 'erdoorheen kijken'. In andere vertrekken is een lik muurverf vaak voldoende. Op Colorstore laat je je inspireren door de mogelijkheden, ook als je liever een behangetje hebt. 

 

Badkamer zelf opknappen: het scheelt duizenden euro's aan verbouwen

Voordat je de verfkwast erbij pakt in bijvoorbeeld de badkamer, ontdoe je deze geheel van alle losse onderdelen, zoals wc-bril en -rolhouder, handdoekenhaakjes, spiegels en kasten, douchegordijn, enzovoorts. Wat overblijft, maak je grondig schoon: reinig de voegen, ontvet de tegels en neem de muren af. Eventuele ontstane gaten van pluggen vul je met instant muurpasta. Zowel voor de tegels als de muren kies je een kleur op datzelfde Colorstore. Vervolgens richt je het geheel in met nieuwe of je vertrouwde spulletjes. Hetzelfde doe je in het toilet beneden. Dit scheelt duizenden euro's!

 

Keuken - zelfde laken een pak

In de keuken ga je op een dergelijke manier te werk. Vaak is het keukenblok in prima staat, alleen niet in jouw smaak. Hanteer de verfkwast of zoek op hoe je de keukenkastjes wrapt, en aanschouw de wereld van verschil. Het zijn namelijk vaak de kastdeurtjes die een keuken smoel geven. De rest van de uitstraling vul je zelf in. Extra tip: hout is zeer trendy. Vind een handige timmerman die nieuwe keukenkastdeurtjes maakt. Deze lak je af en klaar is je nieuwe keuken.

 

Rest van het huis schilderen of behangen, liefst in lichte kleuren

In de woon- en slaapkamers ga je met de kleurwaaiers van de al genoemde verfspecialist rond, en is de make-over al grotendeels voltooid na een dagje schilderen of behangen. Voordat je de adviezen van bijvoorbeeld Martien Meiland opvolgt met zijn zwart-goud-kitsch: hou er rekening mee dat lichte kleuren voor meer lichtinval zorgen. Hoe dan ook: wie slim met budgetten omgaat, kan een woning ook een totaal nieuwe look geven. 

 

 

|Doorsturen

Reclame vermomd als nieuws

2024-03-23 10:56:06

Reclame vermomd als 'nieuws' is niet toegestaan.
De Reclame Code Commissie is de praktijk van HC en de adverteerders inmiddels aan het onderzoeken.

BuienradarAgenda