Nieuws

‘Er was eens’ op rsg Simon Vestdijk

Schrijfster Christien Boomsma heeft de klassen 3 mavo van rsg Simon Vestdijk bezocht, om de leerlingen mee te nemen in haar schrijfproces. Daarna gingen de leerlingen in de lessen Nederlands aan de slag met schrijven en lezen om inspiratie op te doen. Iedere leerling schreef een eigen verhaal. Deze lessenserie heet ‘Er was eens’.

Dit is het tweede jaar dat 3 mavo meedoet aan het gecombineerde lees- en schrijfonderwijsprogramma Er Was Eens. Leerlingen in het vmbo (basis/kader/theoretisch) en studenten van het mbo en hbo schrijven daarbij een eigen verhaal. Aan het begin van het programma ontvangen alle leerlingen en studenten een leesboek ter inspiratie, dat is afgestemd op hun niveau en belevingswereld. Ook komt er een schrijver in de klas om de leerlingen te laten kennismaken met schrijven van verhalen. 

Schrijfster Christien Boomsma kwam in de klas om de leerlingen mee te nemen in haar schrijfproces. Daarna gingen de leerlingen in de lessen Nederlands aan de slag gaan met schrijven en lezen om inspiratie op te doen. Alle ingezonden verhalen worden samengebracht in één unieke bundel, die aan alle deelnemers wordt uitgedeeld.

|Doorsturen

BuienradarAgenda