Nieuws

Eindelijk nieuwbouw aan de Vierkantsdijk

De ‘rotte kies’ van de Vierkantsdijk - het gebouw van lang geleden de Vivo en later de Poiesz - gaat eindelijk verdwijnen: er zijn plannen voor nieuwbouw van acht woningen op deze locatie (hoek Vierkantsdijk-Abraham Kuyperstraat).

Schets van de nieuwbouw op Vierkantsdijk 9-15. (Illustratie: Penta Architecten)

“Tweeëneenhalf jaar geleden zijn we gestart met het idee: hoe kunnen we Harlingen weer een beetje mooier maken”, zegt Jurjen Breimer eigenaar van Projectbouw Harlingen. “Voor ons is het pand in de huidige staat een doorn in het oog. Dan is de vraag: wat kunnen we realiseren en waar is behoefte aan in Harlingen? Het antwoord is betaalbare woningen. Daar zijn we dan ook mee aan de slag gegaan.”

De geplande woningen hebben twee slaapkamers, een hobby- of werkkamer en een ruime zolder. De woningen zijn energiezuinig en onderhoudsarm door de duurzame materialen die worden toegepast. Volgens Breimer kunnen de woningen aangeboden worden vanaf € 299.000 (vrij op naam). De woningen worden gebouwd door aannemer Lont.

Naar verwachting wordt het huidige pand op Vierkantsdijk 9-15 in het vierde kwartaal van dit jaar gesloopt. De bouw van de woningen start begin 2024. Makelaardij Stegenga verzorgt de verkoop van de woningen. Op 17 Juli 2023 is er een inloopmiddag, van 16:00 tot 19:00 in mfc Het Vierkant. “Hier gaan we het plan presenteren aan omwonenden en andere belanghebbenden. We hopen op mooie opkomst die ons eventueel een van feedback voorziet, aldus Breimer.

|Doorsturen

BuienradarAgenda