Nieuws

Een actieve zomervakantie met de kinderen? Dit zijn 5 vakanties die zij geweldig zullen vinden!

edereen met kinderen weet dat het lastig kan zijn om de kids te vermaken tijdens de vakantie en om als ouder ook nog te kunnen genieten van de vrije tijd. Het is daarom perfect om activiteiten te ondernemen die je als ouder leuk vindt om te doen en iets wat de kinderen vermaakt. Het kiezen van de juiste locatie van de vakantie speelt een belangrijke rol in de activiteiten die je kunt ondernemen. Gelukkig zijn de opties voor actieve vakanties in Europa eindeloos. In dit artikel bespreken we 5 actieve vakanties die gegarandeerd plezier bieden voor zowel volwassenen als kinderen.

Fietsen in de Alpen

Als Nederlanders houden we van fietsen. Het is daarom dat veel mensen ervoor kiezen om de fietsen mee te nemen op vakantie. Fietsen in de Alpen is een geweldige manier om de prachtige landschappen te verkennen met jong en oud. Er zijn tal van fietsroutes die geschikt zijn voor het hele gezin, met verschillende niveaus van moeilijkheidsgraden. Van rustige routes langs rivieren tot uitdagende bergpassen, er is voor elk wat wils. Het hebben van een fiets is voor iedereen fijn, hierdoor zijn jullie minder gebonden aan één plek en kun je als ouders de kinderen lekker hun eigen ding laten doen. Door lekker te gaan fietsen kan iedereen genieten van de vrijheid.

 

Wandelen in de bergen

Als uw gezin van wandelen houdt, is een vakantie in de bergen een geweldige keuze. Een van de meest spectaculaire wandelroutes is de Alta Via del Granito in Italië. Deze route is adembenemend, met kristalheldere meren en pittoreske dorpjes. Hoewel het een uitdagende wandeling kan zijn, kunnen kinderen vanaf een bepaalde leeftijd zeker meedoen. Zorg ervoor dat u de nodige voorbereidingen treft, zoals het dragen van geschikt schoeisel en het meenemen van voldoende water en snacks. Het leuke aan het wandelen in de bergen is dat je kunt slapen en eten in leuke berghutten. 

 

Bergbeklimmen

Voor gezinnen met oudere kinderen die van avontuur houden, kan bergbeklimmen een spannende vakantie activiteit zijn. Er zijn tal van klimroutes die geschikt zijn voor beginners en gevorderden. Veel mensen kiezen ervoor om vakantie te vieren in Frankrijk, waaronder de Franse Alpen. Deze locatie is perfect om de kunsten van het klimmen te leren. Hier vindt u verschillende klimroutes met verschillende niveaus van moeilijkheid. Boek een beginnersles bij een goed bedrijf, hier krijgen jullie de uitrusting en een gids die jullie alles zal uitleggen. 

 

Kajakken op een rivier

Als uw gezin van watersport houdt, is kajakken op een rivier een geweldige manier om actief bezig te zijn tijdens de zomervakantie. Veel rivieren bieden kajakverhuur en begeleide tochten voor gezinnen. In de Dolomieten in Italië heb je als gezin genoeg verschillende activiteiten om te ondernemen. Naast het bewandelen van de Alta Via 2 kun je er prachtig kajakken. Kajakken is geweldig voor jong en oud en biedt de mogelijkheid om te genieten van snelle stromingen en rustige wateren. Kajakken is leuk voor het hele gezin om plezier te hebben en tegelijkertijd te genieten van de natuur.

 

Surfen aan de kust

Als uw gezin van het strand houdt, maar ook actief wil zijn, is surfen een geweldige activiteit. Veel kustgebieden bieden surflessen voor beginners, inclusief kinderen. Het leren surfen kan een fantastische ervaring zijn en de kinderen zullen genieten van het zijn in de zee. Het is een plezierige activiteit voor jong en oud. Of u nu kiest voor de Atlantische kust van Frankrijk of de stranden van Hawaï, surfen is een geweldige manier om een actieve zomervakantie door te brengen met het hele gezin.


|Doorsturen

reclamespam

2024-01-19 14:52:55

Oei. Alweer reclame / sponsored artikel zonder dat dat vermeld is....

BuienradarAgenda