Nieuws

Duiker en handlanger verdwijnen met pakket uit Harlinger haven

HARLINGEN - Een persoon in duikuitrusting en een handlanger hebben afgelopen maandagavond een pakket uit de Harlinger industriehaven gehaald en zijn (vooralsnog) spoorloos. Vandaag is er een onderwaterscooter gevonden in de haven, vermoedelijk achtergelaten door de persoon in de volledige duikuitrusting. Dat heeft burgemeester Ina Sjerps vanavond bekendgemaakt in de raadsvergadering. 

“We hebben het vermoeden dat hier sprake is van het werk van zogenaamde uithalers”, aldus Sjerps. “Er zijn al eens eerder uithalers gesignaleerd en er zijn ook al eens verkenners gesignaleerd.”

De politie is direct een groot onderzoek gestart; camerabeelden worden bekeken en verkeerssystemen worden geraadpleegd. De politie gaat langs bedrijven om informatie in te winnen en er wordt onderzoek gedaan naar schepen die in de buurt waren, aldus Sjerps. “Er is nog niemand gepakt.”

Volgens Sjerps zijn er camerabeelden en lijkt het erop dat er iemand in de buurt is geweest die de politie heeft getipt. Het is niet bekend wat er in het pakket zit maar daarbij wordt gedacht aan drugs. “Als je een onderwaterscooter laat liggen, dan moet de opbrengst van het pakket groot genoeg zijn geweest om het verlies van de scooter goed te maken”, zei burgemeester Sjerps.

|Doorsturen

BuienradarAgenda