Nieuws

Drukbezochte hondenshow Visserijdagen

Even leek het erop of de hondenshow die voor woensdagavond uur op het programma stond in het water zou vallen door een paar korte, maar felle buitjes. Maar toen om zeven uur de show werd aangekondigd was het droog en kon het talrijke publiek genieten van de speur- en bewakingshonden van de Koninklijke Luchtmacht.

De show begon met de speurhonden die feilloos een gevaarlijke stof konden vinden in een van de vijf zuiltjes die op het veld stonden. Leuk om te zien, temeer omdat een paar kinderen een zuiltje mochten aanwijzen voor de stof. Dat zuiltje werd dan verplaatst en een van de drie honden wist dan ook feilloos het zuiltje met daarin de stof te vinden.

Daarna was het de beurt aan de bewakingshonden die een man in een speciaal bijtpak moesten bewaken of op de vlucht staande moesten houden. En dan zie je hoe en waar de honden in bijten. Hetzij in je arm of een been. Van jongs af aan worden deze honden getraind en na een hele zware cursus en een examen pas goedgekeurd, en dat zijn er jaarlijks enkele. Het was een korte show voor een talrijk publiek.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda