Nieuws

Dronken Pool trekt vriendin aan de haren door gat in deur

LEEUWARDEN/HARLINGEN – In een dronken bui trok een Poolse man (42) zijn vriendin op tweede kerstdag vorig jaar aan de haren door een gat in een deur. Donderdag werd de man bij verstek veroordeeld tot een werkstraf.

Het incident vond plaats in een pand aan de Bomstraat in Harlingen, waar meerdere personen een kamer hadden. Het gat in de deur was door de Pool zelf veroorzaakt. De man had net zo lang hard op de deur gebeukt tot hij er dwars doorheen sloeg. Hij stak zijn arm door de opening en trok zijn vriendin, ook van Poolse afkomst, aan de haren naar zich toe.

Bij de politie verklaarde hij dat hij zijn spullen wilde hebben, die zouden nog bij zijn vriendin op de kamer staan. Eerder die dag had het stel gedronken en ruzie gekregen. Op aanraden van huisgenoten had de verdachte zich teruggetrokken in een andere kamer. ’s Avonds kwam hij toch weer bij zijn vriendin aan de deur.

De vrouw was bang en durfde niet open te doen, waarop de man haar met de dood bedreigde en op de deur begon te slaan. De Pool woont inmiddels niet meer in Harlingen. De officier van justitie zag een werkstraf vanwege de taalbarrière niet zitten en eiste voor de mishandeling een boete van 1000 euro plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken. De politierechter tilde zwaar aan het feit en vond een boete niet op zijn plaats. “Wat is gebeurd is te erg”, aldus de rechter. Zij veroordeelde de verdachte tot een werkstraf van 40 uur.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda