Nieuws

DJ Brambo lanceert proteslied tegen The Passion op YouTube

Harlinger DJ Brambo heeft gisteren een videoclip met een protestlied tegen The Passion op YouTube geplaatst. Het is een lied met een knipoog, maar met een serieuze boodschap. Een stukje uit het lied: Jezus die komt naar ons stadsje aan zee, De raad strooit met centen, Foar ons bin ut krenten, Tegen feestjes fan Harlingers segge su nee.

“Er zit geen woord Spaans bij”, zegt Bram Visser. DJ Brambo is de hobby-alias van Visser, tevens voorzitter van de Stichting Harlinger Evenementen. Volgens Visser wordt er te weinig geld vrijgemaakt voor echte Harlinger evenementen. “Maar The Passion krijgt drie ton. Niks tegen The Passion, het is een heel leuk sprookje,” zegt Visser, “maar het is heel veel geld.”

Uit het lied: Jezus naar Harlingen komt met heel veel, Het kost maar drie ton, een hele lieve duit, Twee uur tv en het sprookje is uit

Volgens Visser heeft de gemeente ook te weinig oog voor allerlei Harlinger evenementen en daarom besloot hij een protestlief te maken. Hij kreeg  hulp van onder anderen Arie Kuipers van feestzangers De Zware Jongens. “Het was binnen een dag klaar”, zegt Visser. Terloops komt ook de ambtsketen van de burgemeester nog aan bod (“Oh ouwe seun, dat is ook een mooie strop”). “Het is niet persoonlijk”, zegt Bram. “Maar de boodschap komt wel over.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda