Nieuws

Dagboek van de Rebelse Huisvrouw

Hallo lief dagboek!
23.56 uur. OMG, ben nog even in Goud-Elsje (oud meisjesboek van moe) aan het lezen. Haar zus is net bevallen van een kind en het lijkt haar fijn om op kraamvisite te gaan. Dat zegt ze tegen haar man en tot haar verbazing vindt hij dat een goed idee.
Waarom die verbazing? Omdat haar man ‘er niet van hield als ze van huis ging, en sinds ze kinderen hadden al helemaal niet’. Het is maar goed dat ik niet in die tijd leefde, ik zou permanent platgespoten moeten worden. Enfin, tijd voor mijn dagboek en ik begin bij:

Zaterdag 20 april

09.30 uur. Regen. Las laatst dat honderdduizenden werknemers een paar honderd euro per maand extra kwijt zijn aan reiskosten. We leven in een onbetaalbaar land, wonen in onbetaalbare huizen, moeten onbetaalbare boodschappen doen en mogen ook nog eens betalen om naar het werk te gaan? ‘Daarom is het ziekteverzuim zo hoog’, zei man. ‘Bij ziekmelden heb je geen reiskosten en word je 100% doorbetaald. Het levert dus geld op om je ziek te melden.’
Had ik nog niet eens zo bekeken.
Liedje van de Week: Love & Affection van Joan Armatrading.

Donderdag 25 april

‘Ik las dat Vereniging Oud Harlingen in het rood staat vanwege het huis van Piet Paulusma; ze wil graag dat het historische karakter behouden blijft,’ zei oom H. vanavond. Ik knikte. Had het ook gelezen; het schijnt dat de binnenkant al compleet is ontdaan van historische plafondelementen, massief houten deuren en marmeren vloeren.
‘Ach ja’, vervolgde oom H. ‘Je kunt het de gemeente - uiteraard - niet kwalijk nemen. Die heeft het te druk met ‘de collega die hierover gaat is ziek’-verwijzingen en met paperclips sorteren op grootte en kleur. Ondertussen gaan de historische panden eraan. Het is niet anders.’ Hij klonk berustend.
‘Tja’ zei ik, eveneens zéér berustend.

Zaterdag 4 mei

23.10 uur. Ga naar bed. Net even met dochter aan de telefoon, hadden het over hoe ongezond vapen is. ‘Ik heb het nooit gedaan, dat vapen’, zei ik.
‘Dat is op jouw leeftijd ook vet gênant’, zei dochter.

Vrijdag 10 mei

Kichari gemaakt (voedzame rijst-linzenschotel). ‘Lekker he?’ zei ik tegen man.
Hij at met lange tanden. ‘Als je dit weer eens maakt, zeg het dan van tevoren, dan haal ik voor mezelf een zak patat’, antwoordde hij.

Zondag 12 mei

Moederdag. In gedachten moe heel erg verwend en samen met haar in het zonnetje gezeten.
Vriendin M. appte: 'Heb je nog gekeken naar het songfestival?’
‘Natuurlijk niet’, appte ik terug. ‘Ik heb niks gezien, ik weet namelijk niet waar ik dan precies naar zit te kijken. Heeft niks meer met muziek te maken in elk geval.’
‘Je hebt niks gemist’, zei M. ‘Het ging veel om halfnaakte mannen of mannen in een tutu.’
20.32 uur. Lig op de bank, behoorlijk gaar. HELE dag in de tuin gewerkt, ben zoveel activiteit niet gewend.

Dinsdag 14 mei

Het is vandaag precies 10 jaar geleden dat Daan en Ingrid van snackbar De Kombuis het noodlot ontmoetten. Waar jullie nu ook zijn, ik hoop dat het goed met jullie gaat. We zijn jullie niet vergeten.
22.30 uur. Ga naar bed, ben gaar. Was prachtige dag vandaag, waren op Terschelling en hebben meer dan 40km gefietst.

Woensdag 16 mei

Moet stoppen, anders wordt stukje te lang, maar wilde het eigenlijk nog wel over het e.e.a. hebben, bijvoorbeeld dat Nederland in de loop der jaren 160 MILJARD aan ontwikkelingshulp heeft weggespoeld en niémand weet hoe dat geld besteed is. (Er rijden op dit moment in elk geval heel wat machthebbers in Rolls-Royces van rond, dat weet ik wel). Ik wilde het hebben over het feit dat onder het nieuwe kabinet (ze zijn eruit!!) het eigen risico wordt gehalveerd, en hoe vreemd het toch is dat niemand het tijdens de onderhandelingen had over al die honderden verzekeringsmaatschappijen. Vroeger hadden we 1 Ziekenfonds en klaar. Ik wilde het over nog veel meer hebben, maar goed, dat gaat nu dus niet meer. Misschien de volgende keer.

|Doorsturen

BuienradarAgenda