Nieuws

Dagboek van de Rebelse Huisvrouw

Hallo lief dagboek!

Mag ik beginnen met op te merken dat ik er weer flink de schurft over in heb dat het zo vroeg donker is? Voor twee, drie weken vind ik het prima, maar het idee dat we nog máánden en máánden in deze totale duisternis moeten rondstrompelen vind ik gruwelijk. Vriendin M. was al regelmatig in tranen (overgang), maar hierdoor nóg meer. ‘En dan al die oorlogen’, snikt ze regelmatig. ‘Al die vreselijke toestanden. Op wat voor wereld stevenen we af?’

Wist ik het maar. Enfin, tijd voor mijn dagboek en ik begin bij:

Maandag 23 oktober

Voor eenieder die de onbedwingbare behoefte heeft om over de Noorderhaven te racen hierbij een kleine tip: neem de Ludingaweg, daar kan je nog veel harder! Ik fietste daar vandaag en was getuige van een bijna frontale botsing tussen twee auto’s die beide krankzinnig hard reden. Er wordt, net als op de Noorderhaven, niks gedaan om de snelheid eruit te halen, dus je kunt he-le-maal los. 

Dinsdag 24 oktober

Liedje van de Week is Girlfriend In A Coma van The Smiths, mooi.

Was even bij vriendin M., hadden het over de overgang. ‘Het is een gotspe dat er zo lang geen aandacht voor de overgang is geweest’, zei M. ‘Hoeveel vrouwen slikken ten onrechte antidepressiva? Hoeveel vrouwen denken dat ze gek worden? Hoeveel vrouwen hebben angsten, paniekaanvallen? Hoeveel mannen hebben vroeger hun vrouwen onterecht in inrichtingen laten plaatsen?’ Bij dat laatste wierp ze haar eega een verwijtende blik toe.

‘Dat kan wel, maar ondertussen zit IK in een inrichting’, mompelde hij.

Donderdag 26 oktober

Wanneer begint het nieuwe seizoen van The Handmaid’s Tale trouwens? (Serie die gaat over fictieve wereld, Gilead, waarin mannen het voor het zeggen hebben en vrouwen onderdrukt worden). Erg fictief is de serie trouwens niet, in veel landen is The Handmaid’s Tale realiteit, en aangezien we op een glijdende schaal zitten is het hier ook nog maar een kwestie van tijd.

Zaterdag 28 oktober

Las net stukje in de HC met als kop: Komt de Zuiderbrug terug? Het schijnt dat het college van B en W in weelde baadt en wil laten onderzoeken of de terugkeer van een ‘historische’ voet-/fietsbrug over de Zuiderhaven haalbaar is. Voor dit onderzoek wil het college maar liefst 50.000 euro beschikbaar stellen. Dat is alleen maar voor het onderzoek he dagboek, een onderzoek waarvan mijn oma op haar sterfbed nog had kunnen zeggen dat het weggegooid geld is want we weten allemaal dat die brug er beslist niet zal komen. Beetje vreemd allemaal.

Dinsdag 30 oktober

22.43 uur. Oom H. en buuf Annie zijn net weg. Hadden het over de afgrijselijke toestand in de wereld en hoe dit toch allemaal ooit goed moest komen. Niemand wist het. Dat was misschien nog het meest ontmoedigende van alles. Hadden het ook over de heksenjacht van Bergkamp.

‘Die Vera Bergkamp gedraagt zich als een afgewezen vrouw’, zei oom H. ‘Die heksenjacht op Arib begint werkelijk weerzinwekkend te worden.’

‘Misschien was ze wel verliefd op Arib’, zei buuf Annie.

‘Of jaloers’, opperde ik. 

Probeerden daarna een wat gezelliger onderwerp aan te snijden, maar op de een of andere manier hadden we alles zó uitgediept dat de stemming wat bedrukt bleef, totdat buuf Annie opmerkte: ‘Hoe moet het met al mijn PLUS spaarpunten als de wereld écht vergaat?’

Woensdag 1 november

21.00 uur. Sinds lange tijd is er in onze buurt weer ingebroken. Het dievengilde is weer op pad, ook dat nog. Hoe moeten we onszelf en onze huizen nog meer beveiligen? Moeten we werkelijk allemaal bloedhonden aanschaffen?

21.35 uur. Antwoord aan vriendin M.: je vroeg je laatst af op wat voor wereld we afstevenen? Kijk voor de aardigheid eens naar The Handmaid’s Tale. Dan weet je het direct.

|Doorsturen

BuienradarAgenda