Nieuws

Dagboek van de Rebelse Huisvrouw

Lief dagboek,

Ik las laatst dat de 10.000 stappen die we dagelijks moesten zetten niet nodig schijnen te zijn: het zijn nu nog maar 4000. (Hallelujah!!). Wel vervelend dat je soms niet weet wat wel of niet klopt. We hebben jarenlang gedacht dat eieren een risico vormden voor een verhoogd cholesterolgehalte en…

23.20 uur. Weet niet meer wat ik wilde zeggen, ga slapen.

Zaterdag 12 augustus

Vanavond zaten dochter en ik op het terras bij het Noorderke en ik heb met verbijstering toegekeken hoe de Noorderhaven als racebaan wordt gebruikt. Dat er mensen zijn die oprecht denken dat ze daar tegen de 100km mogen rijden, ach, dat kan je die stakkers nauwelijks kwalijk nemen, maar dat de gemeente dit prima vindt is een ander verhaal. Beetje apart.

Zondag 13 augustus

Liedje van de Week: Summer Breeze van Seals & Croft. Vriend P. (de filosoof) belde, had lang niks van hem gehoord. ‘Ik ben weer aan het daten’, zei hij. 

‘O wat leuk’, antwoordde ik. ‘Heerlijk om verliefd te zijn.’ Hier dacht hij even over na. ‘Ik denk dat het gewoon goed is voor mijn geestelijke groei’, zei hij uiteindelijk. ‘Socrates zei: Trouw in ieder geval. Als je een goede vrouw krijgt, zul je gelukkig worden; als je een slechte krijgt, word je filosoof. Ik heb dus niets te verliezen.’

Hm.

Zondag 20 augustus

Mooi weer! J. en T. kwamen later, mosselen gegeten. Had ik trouwens verteld dat ik laatst een slowjuicer gekocht had om selderijsap mee te maken? Dat schijnt verschrikkelijk gezond te zijn, voor veel mensen althans. Voor mij pakte het slecht uit. Toen ik vijf dagen lang braaf selderijsap op nuchtere maag had gedronken voelde ik me op dag zes vreselijk opgejaagd, had barstende hoofdpijn en een bloeddruk van 190/110. Marina (mevrouw uit Midlum die ge-wel-dig masseert) ging mijn nek en rug masseren (misschien had ik wel last van stress) maar godzijdank kreeg ik een openbaring en besloot ik te stoppen met de selderijsap. Bloeddruk ging omlaag en de hoofdpijn verdween na een stevige wortelkanaalbehandeling. Nu zit ik dus met een slowjuicer waar ik niks mee doe maar Marina blijft.

Maandag 21 augustus

Oom H. was vandaag in een jubelstemming. ‘Omtzigt begint een eigen partij en doet mee met de verkiezingen! De enige integere politicus van de laatste decennia doet mee!’ Hij huilde bijna geluk. Van pure blijdschap had hij buuf Annie gebeld met de vraag of ze een kopje koffie met hem wilde gaan drinken en nu is het weer aan. ‘Dankzij Omtzigt’, verklaarde oom H. plechtig. ‘Die man is een wonder.’

Dinsdag 22 augustus

Droomde dat ik met Rutte bij de boot zat. ‘Hoe gaat het met het geheugen tegenwoordig?’ vroeg ik.

Rutte keek ondoorgrondelijk. ‘Ach. Tja. Je weet wat Abraham Lincoln zei: Niemand heeft een geheugen dat goed genoeg is om een succesvolle leugenaar te zijn. De man had gelijk.’

‘Wil je eens met Henk Kamp praten?’ zei ik. ‘Henk Kamp probeert op een vrij beschamende manier Omtzigt te beschadigen en…’ Rutte barstte in snikken uit. ‘Ik schaam me zo’, snotterde hij.

Schudde mezelf wakker.

Woensdag 23 augustus

11.10 uur. Prachtig weer. Eind augustus lijkt het er dan toch eindelijk op dat we nog een beetje zomer krijgen. ‘Zullen we naar Sneek?’ stelde ik man voor. Eigenlijk kon dat niet want ik heb het ontzettend druk met websites bouwen, maar het was zulk mooi weer dat ik mezelf vrij gaf.

‘Prima’, zei man, en stond direct op.

‘Wat ben jij inschikkelijk’, zei ik.

‘Ach, je weet het he’, zei man. ‘Een huwelijk is de kunst van compromissen sluiten: jij beslist en ik leg me overal bij neer.’ Toen we later op een terrasje zaten hadden we het over het feit dat het steeds moeilijker wordt om te weten wat je nu wel of niet moet geloven.

Man haalde zijn schouders op. ‘Niets is waar en zelfs dat niet.’

Dacht aan de 4000 stappen en voelde me opeens heel blij. Wie weet hoe leuk het allemaal nog wordt.

|Doorsturen

BuienradarAgenda