Nieuws

4 vragen over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering beantwoord

Veel ondernemers vinden de wereld van verzekeringen maar ingewikkeld. Dat is te begrijpen. Er zijn veel verschillende verzekeringen beschikbaar en iedere verzekeraar biedt weer andere polissen. Zo zie je al snel door de bomen het bos niet meer.

Een van de populairste verzekeringen onder ondernemers is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, afgekort BAV. Ben je niet helemaal bekend met deze verzekering? Dan is dit artikel voor jou. In deze blog beantwoorden we namelijk vier veelgestelde vragen over de BAV. Lees dus snel verder!

 

Wanneer heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Laten we beginnen bij het begin. Want wanneer heb je nu eigenlijk een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig? Dat hangt af van wat je precies doet. Over het algemeen geldt dat als je vanuit je beroep adviezen uitbrengt of wel eens met cijfers moet werken, je baat kunt hebben bij het afsluiten van een BAV. Beroepen waarin vaak gekozen wordt voor een BAV zijn bijvoorbeeld:

  • Consultant

  • Projectleider

  • Architect

  • Marketeers

  • Coaches

 

Is het belangrijk om een BAV te hebben?

Als je een beroep uitoefent waarin je beslissingen of adviezen belangrijk zijn voor de (financiële) resultaten van je klanten, dan is het inderdaad belangrijk om een BAV af te sluiten. Iedereen maakt wel eens een foutje, maar als je een fout maakt in het uitoefenen van je beroep, dan kan dit een flinke financiële tegenvaller opleveren. Zorgt jouw fout namelijk voor schade bij een klant, dan kun je in een juridisch geschil terechtkomen. We weten allemaal dat de kosten hiervan behoorlijk in de papieren kunnen lopen. Voor deze kosten ben je over het algemeen beschermd met een BAV. Maar niet alleen de juridische kosten vallen onder de dekking van een BAV. Ook als je schade moet vergoeden, kun je hiervoor een beroep doen op je verzekering.

 

Ben je ook verzekerd tegen juridische kosten?

We noemden het hierboven al even, maar met een BAV ben je inderdaad verzekerd tegen juridische kosten. Als je aansprakelijk wordt gesteld voor een fout, dan zul je jezelf hier waarschijnlijk tegen willen verdedigen. Voor deze verdediging heb je de hulp van een jurist of een advocaat nodig. Zoals je weet kunnen de kosten hiervan snel oplopen, dus het is prettig om te weten dat je hiervoor verzekerd bent met een BAV. 

 

Hoe zit het met het eigen risico?

Net als bij de meeste andere verzekeringen wordt er bij de BAV gewerkt met een eigen risico. Hoeveel dat precies is, dat heb je zelf in de hand bij het afsluiten van de verzekering. Als je niet goed weet voor welk eigen risico je het beste kunt kiezen, dan is het slim om de hulp van een expert in te schakelen. Sluit je je verzekering bijvoorbeeld af met de hulp van ABN AMRO Verzekeringen, dan ontvang je hulp bij het kiezen van de beste polis en het juiste eigen risico.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda