Nieuws

Westerzeedijk krijgt hondentrap

De Westerzeedijk is opgedeeld in secties, gescheiden door dwarsafrasteringen en veeroosters. Wie met een hond van de ene naar de andere sectie wil, moet de viervoeter over de afrastering of een veerooster tillen. Dankzij extra betonblokken die Wetterskip Fryslân heeft geplaatst, op verzoek van een Harlinger baasje, wordt het een stuk makkelijker. Als de schapen niet gaan klimmen, kunnen de blokken blijven.

Sirius maakt gebruik van de betonblokken.

Bij de eerste afrastering die je tegenkomt vanaf Harlingen, liggen al langer twee betonblokken die als trap dienen om over het hekwerk te komen. Handig, want dan hoef je een hond niet over het veerooster te tillen. “23 kilo is voor mij nog wel te doen maar voor mijn ouders niet zomaar”, zegt Arnoud Kisjes.

De afrastering verderop richting Zurich, had tot voor kort geen ‘hondentrap’ en daar hield het buitendijkse ‘rondsje met ut hondsje’ voor sommigen noodgedwongen op. Dat betekende dan rechtsomkeert maken - en niet via de rotonde nabij Kimswerd terug naar Harlingen.

Kisjes heeft daarom Wetterskip Fryslân benaderd, met de vraag of ze ook betonblokken bij de tweede afrastering wilden plaatsen, en dat is onlangs gedaan. “We verwachten dat de schapen niet over de afrastering gaan”, meldt een medewerker van Wetterskip Fryslân. “Mocht dit wel het geval zijn dan zullen de blokken helaas weer worden verwijderd, en zullen we moeten bekijken of er nog een andere oplossing voor is.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda