Nieuws

Johannes ‘Broer’ Peringa en Gerrie Peringa-van Dijk 60 jaar getrouwd

Johannes ‘Broer’ Peringa en Gerrie Peringa-van Dijk vieren vandaag hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Ina Sjerps heeft het echtpaar vanmorgen bezocht en namens het gemeentebestuur van harte gefeliciteerd.

(Foto: Ubbo Posthuma)

Johannes ‘Broer’ Peringa is geboren op 4 februari 1937 te Brantgum en Gerrie Peringa-van Dijk geboren op 14 september 1940 te Holwerd. Broer heeft als stoffeerder gewerkt bij de firma van Sinderen in Dokkum. In 1962 is hij door zijn vriend Jan Terpstra gevraagd om in Harlingen te komen werken als stoffeerder bij de firma Adema. Een paar jaar later is dit bedrijf overgenomen door familie Gort; de woninginrichtingswinkel werd later gevestigd aan de Voorstraat. Gerrie was op dat moment aan het werk als verkoopster bij een winkel voor huishoudelijke artikelen en elektrische apparaten in Holwerd.

Op 5 april 1963 zijn Broer en Gerrie getrouwd. Ze zijn samen op de Grote Bredeplaats in Harlingen gaan wonen. Dit was de bovenwoning waar nu het VVV-kantoor zit. Hier zijn de eerste twee dochters geboren. Twee jaar later zijn ze verhuisd naar de Vierkantsdijk in het Oosterpark. Op de Vierkantsdijk zijn nog een dochter en een zoon geboren. Toen de kinderen uit huis waren, is Gerrie als verkoopster gaan werken bij de Bentex. Dit heeft ze vijftien jaar met veel plezier gedaan. Broer heeft tot zijn pensioen nog als assistent-beheerder gewerkt bij Harlinga en als chauffeur bij taxibedrijf Van der Pol.

Het echtpaar heeft samen mooie herinneringen gemaakt door hun reizen over de hele wereld en ze genieten ondertussen nu al jaren van hun pensioen. Ze zijn in het trotse bezit van acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Tegenwoordig wonen ze alweer acht jaar aan het Werfpad en genieten van alles wat de dag hun brengt. Rondje fietsen of kopje koffie op een terrasje, je komt ze overal tegen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda