Sport

Walle Geertsje 2.0 toernooi

Het was druk in Harlingen, zoveel activiteiten vonden plaats in de meest bruisende stad van het Noorden. Harlingen heeft Wad!

 

Door Joost Vis

 

Naast alle drukte, bij de monumenten, de bruggen en sportverenigingen in onze havenstad was er ook het Walle Geertsje toernooi. Mevrouw Walle Geertsje was een legendarische koopvrouw met een liefde voor het balspel Jeu de Boule.

De opkomst was minder als andere jaren, maar vijftien teams meldden zich op de zaterdagmorgen bij het verenigingsgebouw van Boulegoed. Een heerlijk plak cake en verse koffie zorgde voor een goede stemming. Teams uit Leeuwarden, Lemmer, Beverwijk, Sneek en Mildam waren gebrand op de overwinning van het prestigieuze Walle Geertsje toernooi. Deze moet je al topspeler een keer in je leven winnen anders is het leven niet compleet.

De eerste poulewedstrijden in een lekker zonnetje op de buitenbanen van de club gingen in vrolijke stemming, maar naarmate het “knock out” systeem volgde werden de kopjes van de spelers een stuk serieuzer. Een zinderende finale in de A poule tussen het team van Le Biberon tegen het team Boulegoed/Lemmer, waarbij Yves Roussel & Frans Timmermans de prijs meenamen naar Leeuwarden.

In de B poule ging het finalegeweld geheel tussen de heren van de oud Schaafboulers club uit Leeuwarden. De vriendschap was even weg, het succes lag hem in de keuze van baanondergrond waardoor René Kijk in de Vegte & Daan van Dam als winnaar uit de bus kwamen.  

Een prachtig derde plaats, in een mooie partij, ging naar het oudste team (gemiddeld 70) van de dag Ido Scholing en Geertje Schoot van Boulegoed uit Harlingen.

 

Onder genot van een drankje werden de ervaringen nog even uitgewisseld en daarna kon iedereen met een goed gevoel weer huiswaarts keren. Volgend jaar weer het mooiste toernooi van Friesland met verse vis en muziek.

|Doorsturen

BuienradarAgenda