Sport

Vuurzee pakt een beker in Zwartsluis

Zaterdag 10 september stond de eerste wedstrijd op het programma na de zomervakantie. Na een aantal weken vakantie was het weer de tijd om te trainen op de Waddenzee. Hoe prachtig wonen we hier toch, de haven van Harlingen uit en lekker roeien op het Wad. Naast het genieten van de nazomer, moest er ook weer hard getraind worden om ons voor te bereiden op het naseizoen met de nodige wedstrijden.

Door Silvia van Houwelingen

 

Afgelopen zaterdag was de mooie race over het Zwarte Water. Een race met driemaal een smalle sluis door en mooi breed water. Bij aankomst mocht het team gelijk kranen, zonder wachttijd. Wat fijn georganiseerd! Na een kort stukje roeien kwamen we in het gezellige centrum aan. Een bak sterke koffie bij het palaver en snel klaar maken voor de start. De dames hadden er zin in!

De bemanning was er klaar voor! Eerst even lekker warm roeier en de laatste voorbereidingen voor de 14 kilometer roeien. Vlak voor de start brak er een dikke bui recht boven ons, handen drooghouden en warm blijven. Gelukkig bleek het een korte bui.

3…2…1…en daar gaan we, vol gas door de sluis. Met 30 centimeter aan weerskanten, was het een uitdaging voor de stuurman om met alle riemen roeiend door de sluis te komen. Maar dat lukte gelukkig goed! Met een hoog slagtempo gingen de eerste kilometers aan ons voorbij. Onze voorgangers kwamen steeds dichterbij. Bij de eerste ronding lagen we op een perfecte lijn, maar dankzij een onsportieve actie van een andere sloep, moesten we wijken. Gelukkig werd dit opgemerkt door de wedstrijdleiding en wij kregen de duim. Maar de winst op onze voorgangers was verspeeld. De mooie omgeving en het september zonnetje maakte het een fijne race. We merkten wel dat de zomer nog wat in de armen zat, maar dat is logisch.

Na een prachtig parcours kwam de vuurzee in volle gang voor de derde keer door de sluis. We zijn gefinisht in 1:53, dus doel behaalt en lekker een koud biertje verdient.

 

Na het vlotte kranen, wat niet vanzelfsprekend is na een roeirace, even naar het feestje. Stiekem toch benieuwd hoe we waren geëindigd. Tot onze grote verassing werd de Vuurzee naar voren geroepen voor de eerste prijs in hun klasse! Een mooi begin van het naseizoen. Op naar de Amsterdamse Grachten Race!

 

Lijkt het je leuk om een keer mee te roeien? Bel of stuur een bericht naar 0630227714.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda